Homepage Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice sunt vizaţi de anchete prealabile

Data publicării:
Fotografie de la Frans van Heerden, Pexels
Fotografie de la Frans van Heerden, Pexels

Organizatorii Jocurilor Olimpice au anunţat că toţi participanţii la eveniment vor face obiectul unor anchete de securitate. 



Cu cea mai mare discreţie, anchetatori-analişti examinează de luni de zile sute de mii de cereri de acreditare sosite pe adresa Comitetului organizator al Jocurilor Olimpice şi Paralimpice (COJO) sau a prefecturilor implicate în marea competiţie planetară.

Obiectivul lor este să se asigure că persoanele care solicită acreditare nu constituie un risc pentru securitatea evenimentului, într-un context de ameninţare teroristă "foarte ridicată" în Franţa.

"Nu poate exista o acordare de acreditare din partea COJO atât timp cât nu va exista un rezultat al unei anchete de securitate. Este valabil pentru orice persoană, în afara spectatorilor", a explicat Julien Dufour, şef al Serviciului naţional de anchete administrative de securitate (SNEAS), responsabil cu această misiune pentru Jocurile Olimpice.

În fruntea listei acreditaţilor se află 10.500 de sportivi şi sportive selecţionaţi pentru Jocurile Olimpice din perioada 26 iulie-11 august, 4.400 pentru Jocurile Paralimpice (28 august-8 septembrie), staffurile lor (antrenori, terapeuţi) şi aproximativ 26.000 de ziarişti.

Urmează apoi 22.000 de agenţi de securitate privată şi 45.000 de voluntari, chiar dacă nu toţi fac parte din obiectul unei anchete de securitate, obligatorie doar pentru cei care au acces la zone protejate, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Homepage




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?