Fotbal Stadionul din Piteşti, contestat chiar în ultimele minute. Construcţia se amână, primarul acuză că "cineva vrea să ne-ncurce"

Data publicării:
Fotografie de la Juan Salamanca, Pexels
Fotografie de la Juan Salamanca, Pexels

Oraşul Piteşti ar urma să aibă un nou stadion, pentru FC Argeş, la 60 de ani după ce a fost inaugurată vechea arenă din Trivale. Cu toate astea, construcţia a fost amânată, pentru că în ultimele minute a apărut o contestaţie. Primarul Piteştiului spune că cineva vrea să încurce construcţia acestui nou stadion. 



”Execuţia stadionului a fost contestată în ultima zi, în ultimele 10 minute, la 23:50. A fost contestată de o firmă care a fost eliminată în prima zi, pe inadmisibilitate. Probabil că a fost vorba despre ceva documente, despre eligibilitate, nu au nici cea mai mică şansă.

Chiar mi se pare că cineva vrea să ne încurce. Din informaţiile mele, în două săptămâni se închide tot şi de atunci mă mut iarăşi la Bucureşti, pentru că este vorba despre un memorandum pe care îl înaintează CNI către Guvern şi imediat după aceea se semnează contractul şi încep lucrările.

Este vorba despre 7 luni de proiectare şi 26 de execuţie. Nu va fi nevoie nici de două luni de proiectare, pentru că proiectul este gata. Eu zic că, cel târziu la returul din 2026-2027, vom juca pe noul stadion”, a transmis Cristian Gentea, primarul Piteștiului, citat de Digisport.

Noul stadion din Piteşti ar urma să aibă 15.000 de locuri şi va costa aproximativ 100 de milioane de euro. El va avea un sistem de iluminare a faţadei prin tehnologie LED, similar cu ce se întâmplă pe Allianz Arena din Munchen, va avea un muzeu al clubului şi un magazin de prezentare pentru FC Argeş, dar şi o sală de forţă de minimum 500 mp, două săli de recuperare, un cabinet medical, un cabinet antidoping şi o sală de antrenament multifuncţională. 

Lucrările ar urma să dureze 24 de luni, astfel că inaugurarea noului stadion ar trebui să aibă loc în 2026.

”Arena va avea panouri solare, stații de încărcare pentru mașinile electrice, spații comerciale, 14 loje, 70 de locuri pentru mass-media, o sală multifuncțională pentru celelalte secții sportive ale clubului și în jur de 550 de locuri de parcare.

De asemenea, terenurile pentru juniori vor fi relocate în spatele noii construcții. Construcția va avea 70.170 de metri pătrați din care peste 10.000 de metri pătrați vor fi destinați locurilor de parcare”, a anunțat FC Argeș.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?