Formula 1 Statul asiatic care vrea să organizeze un Mare Premiu de Formula 1. Declarațiile premierului despre șansele țării sale

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Prim-ministrul a declarat că potențialul statului este important, iar capacitatea și ospitalitatea reprezintă unele dintre cele mai relevante elemente luate în calcul în ceea ce privește organizarea evenimentului.



Are șanse Thailanda să organizeze un Mare Premiu de F1?

Thailanda, țara de origine a pilotului Alexander Albon (Williams), a anunțat că își propune să organizeze un Mare Premiu de Formula 1, conform premierului Srettha Thavisin, care s-a întâlnit luni cu responsabilul Formula One, Stefano Domenicali, informează AFP.

„Thailanda are capacitatea de a găzdui Formula 1 la Bangkok”, a scris șeful guvernului, pe contul său de X (fost Twitter), ca urmare a întrevederii cu promotorul Campionatului Mondial.

„Dacă o vom face, eu sunt sigur că țara noastră va lăsa amintiri incredibile pentru alții, pentru că avem un potențial bun, capacitate, dar și ospitalitate”, a spus premierul.

Un purtător de cuvânt al Executivului, citat de presa locală, evocă un circuit urban pe străzile din vechiul Bangkok, metropolă reputată pentru ambuteiajele sale monstruoase și problemele de infrastructură.

Deși nu a fost fixat un termen pentru acest eveniment, inițiativa se înscrie în politica „soft power” inițiată de Srettha Thavisin, pentru îmbunătățirea imaginii țării și atragerea unui număr mai mare de turiști, în contextul unei economii fragilizate de pandemie.

La rândul său, promotorul american al Formulei 1 continuă dezvoltarea disciplinei prin intermediul unui calendar competițional din ce în ce mai lung, cu 24 de Grand Prix-uri în 2024 (record), care lasă loc unor noi circuite.

Thailanda nu a organizat niciodată un Mare Premiu de Formula 1, dar a găzduit în fiecare an o cursă din Campionatul Mondial de MotoGP, la Buriram, regiune rurală aflată la cinci ore de capitală, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Formula 1




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel