Grand Slam Stefanos Tsitsipas, nemulțumit de sunetele pe care le scoate Alcaraz. „Niciodată nu mă plâng de asemenea lucru...”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismenul grec a fost învins de spaniolul Carlos Alcaraz, în sferturile de finală ale turneului de Mare Șlem din capitala Franței. Totuși, nu rezultatul a fost cel care l-a deranjat pe Tsitsipas, ci zgomotele pe care le produce tenismenul spaniol pe teren.



Carlos Alcaraz l-a exasperat pe Stefanos Tsitsipas

Carlos Alcaraz s-a calificat în semifinalele turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, dotat cu premii totale în valoare de 53,4 milioane de euro, după ce a reușit treacă, în trei seturi, 6-3 7-6(3) 6-4, de grecul Stefanos Tsitsipas (9 ATP).

Alcaraz (21 ani), ocupantul locului 3 în clasamentul ATP, care are în palmares două titluri de Grand Slam, cucerite la US Open 2022 și Wimbledon 2023, a obținut cu această ocazie a șasea sa victorie în fața lui Tsitsipas, în tot atâtea meciuri.

Cu toate că a fost învins înainte de penultimul act al turneului, Tsitsipas a fost concentrat mai mult asupra sunetelor scoase pe terenul de tenis de către adversarul său, și nu asupra partidei desfășurate marți seara, pe zgura pariziană.

În cadrul meciului, grecul s-a plâns că spaniolul produce anumite sunete înainte ca mingea să se pună în mișcare, fapt ce îl deranjează.

„Niciodată nu mă plâng de asemenea lucru, dar e frustrant. În momentul în care lovesc mingea, se aude un sunet lung. Cu câteva milisecunde înainte de a lovi. Nu e în timpul punctului, e fix înainte de a lovi”, s-a plâns grecul arbitrului de scaun, în timpul partidei.


Totuși, după partida încheiată cu victoria spaniolului, Tsitsipas a recunoscut superioritate acestuia, mai ales că nu a putut să înregistreze nicio victorie în fața lui Alcaraz până acum.

„Când joc împotriva lui Alcaraz simt ca și cum nu am mai întâlnit o asemenea calitate a mingii împotriva unui alt oponent. Mă pune în dificultate foarte mult - simt că mingile sale sunt adânci și produce mult topspin și chiar n-am putut să răspund bine la asta.

Carlos e răbdător, nu m-am mai simțit așa pe teren. Nu mă simt în felul acesta cu mulți jucători. Pot să-i număr pe degete. Poate că unul sau doi jucători mi-au mai putut face asta până acum.

Simt că nu sunt multe lucruri pe care le pot face pe teren împotriva lui. Simt că tot ceea ce fac e în zadar, chiar dacă îmi duc tenisul la cel mai bun nivel. Și totodată, să lovesc puternic nu pare că ar fi o variantă mai bună.

Carlos e un tip rapid, tinde să ia multe mingi pe care mulți alți tenismeni nu pot să le prindă. El reprezintă pentru mine o problemă. Când joci împotriva lui, știi că există posibilitatea de a primi o minge în plus înapoi.”, a spus Tsitsipas, după meci.

Alcaraz îl întâlnește pe bunul său prieten, Sinner

Ibericul îl va înfrunta pentru un loc în finală pe viitorul număr 1 mondial, italianul Jannik Sinner, care a dispus la rândul său marți, cu 6-2, 6-4, 7-6 (7/3), de bulgarul Grigor Dimitrov (nr.10).

Duelul între cei mai buni jucători ai momentului din circuitul profesionist va avea loc vineri, pe terenul central de la Roland Garros. Alcaraz și Sinner s-au întâlnit de opt ori până acum în circuitul profesionist, scorul general fiind egal, 4-4.

Ultima lor confruntare a avut loc în această primăvară, în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (California), fiind câștigată de Alcaraz în trei seturi (1-6, 6-3, 6-2).

Sinner s-a impus, în schimb, în cele două meciuri pe care le-au disputat până acum în turneele de Mare Șlem, la Wimbledon și US Open, ambele în 2022.

În cealaltă semifinală, norvegianul Casper Ruud, care a profitat de forfait-ul sârbului Novak Djokovic, îl va avea ca adversar pe câștigătorul partidei dintre germanul Alexander Zverev și australianul Alex de Minaur, programată miercuri, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?