Rugby Suma incredibilă pe care le-o dă statul rugbiştilor pe zi. Alin Petrache cere schimbarea legislaţiei. "37 lei patul în cameră dublă..."

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, cere schimbarea legislaţiei sportului. Acesta a făcut o comparaţie între bugetele pe care adversarele României de la CM 2023 le au şi ce oferă statul român sportivilor. 



"Un buget cu care ne-am confruntat este cel al Africii de Sud, 132 de milioane de euro. Irlanda are 113 milioane. Scoţia se duce aproape de 100 milioane, Franţa are peste 142 de milioane, Noua Zeelandă undeva la 178 milioane de euro, Anglia peste 200 de milioane. Pe an! Cam asta e diferenţa cu care ne confruntăm. E destul de greu. Nu aş avea nevoie de ei. E clar că dacă mâine m-ar întreba cineva ce aş face cu banii ăştia dacă i-aş avea, aş spune că nu am ce face cu ei. Dar aş avea nevoie de o predictibilitate ca să pun în practică tot ce înseamnă proiectele Federaţiei, din punct de vedere strategic, pe următorii 20 de ani. 

Noi încercăm să îngrăşăm porcul în ajun şi de fiecare dată încercăm să facem ceva. Ne-am chinuit foarte mult să ne calificăm la CM 2023. Am făcut eforturi din punct de vedere al Federaţiei, şi ministerul a făcut eforturi, dar jucătorii şi staff-ul au făcut eforturi extraordinare pentru asta. Ne-am calificat, am început să trag semnale de alarmă. Încă de acum un an şi jumătate asta. Am cerut să începem să pregătim bine această echipă. 

Şi când mă refer la pregătire, vorbesc şi de legislaţie, care spune aşa. Ai 37 de lei patul în cameră dublă şi 100 de lei norma de hrană, 3 mese pe zi. Dacă mai crede cineva că... Ce poţi să mănânci de 100 lei, 3 mese pe zi? Sau să dormi de 37 lei? Mai găsim lucrurile astea, le mai facem, dar nu sunt la standardul la care ne-am dori să le facem. De asta am cerut de fiecare dată investiţii în infrastructură, asta e foarte important. 

Dar am mai spus, trebuie să tratăm sportul ca pe o prioritate naţională, din toate punctele de vedere"

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Rugby





DC Media Group Audience
pixel