Tenis Sumă uriașă: Arabia Saudită oferă un miliard de euro pentru fuziunea circuitelor de tenis ATP și WTA

Data actualizării: | Data publicării:
sursa: Pexels
sursa: Pexels

Fondul de investiţii al Arabiei Saudite, PIF, oferă un miliard de euro pentru ca circuitele de tenis ATP și WTA să fuzioneze. Public Investment Company a dat un ultimatum de 90 de zile oficialilor pentru a accepta, informează EFE.



Egalitate în premii

Potrivit publicației The Telegraph, această fuziune a circuitelor masculin și feminin ar determina oferirea premiilor egale în turneele de tenis, lucru care în prezent este rezervat doar pentru competițiile de Grand Slam, dar și pentru unele turnee precum cele ATP Masters 1000 și WTA 1000.

Ziarul britanic subliniază că președintele circuitului ATP, Andrea Gaudenzi, a profitat în aceste zile de desfășurarea turneului de la Indian Wells, competiție desfășurată în Statele Unite ale Americii, pentru a transmite această veste celor nouă turnee Masters 1000. Acesta a primit deja sprijinul All England Club, organizatorul turneului de la Wimbledon, care vede cu ochi buni posibilitatea egalizării premiilor.



Public Investment Company, care a investit deja în alte sporturi, precum Formula 1 și golf, a semnat în urmă cu câteva zile un acord cu circuitul ATP, pentru a devenit „sponsorul” turneelor de la Indian Wells, Miami, Madrid, Beijing, al Turneului Campionilor de la Torino și al turneului Next Gen de la Jeddah, care vizează cei mai buni jucători sub 21 de ani.

Intenția Arabiei Saudite este de a organiza un turneu Masters 1000 pe propriul teritoriu, statul dorind, totodată, să găzduiască Turneul Campioanelor (WTA Finals), care a avut loc anul trecut la Cancun, în Mexic, conform informațiilor Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?