Superliga Romaniei Suma uriaşă plătită de Rapid în sezonul 2023/2024 pe amenzi. Angelescu spune că "suntem cea mai amendată echipă"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Victor Angelescu, acţionarul minoritar al celor de la FC Rapid, a spus suma plătită în acest sezon de giuleşteni pe amenzi din cauza petardelor şi fumigenelor aruncate de suporteri. 



Daniel Carciug, sponsorship manager la FC Rapid, a transmis într-un interviu exclusiv pentru DC Sport care sunt problemele care apar după ce suporterii folosesc materiale pirotehnice. 

"Fiecare petardă aruncată de suporteri costă bani. Pe club! Eu la final, trebuie să merg în faţa patronului şi să justific incapacitatea mea de a găsi acea petardă la suporteri. De ce au dat-o, cum au dat-o. Stadionul are un gazon ciudat, e hibrid, şi când o dai, se rupe plasa de siguranţă a gazonului. Ceea ce înseamnă că acolo e o groapă. Chiar dacă punem iarbă. Mai luăm şi amenzi", a declarat Daniel Carciug, sponsorship manager la FC Rapid, în exclusivitate pentru DC Sport. 

Victor Angelescu vine acum şi spune cât a plătit clubul pe aceste amenzi. Declaraţia vine şi în contextul scandalului iscat de reţinerea liderului galeriei, Liviu Ungurean "Bocciu", după ce poliţiştii au descins la el acasă şi la alţi membri de galerie, unde au găsit materiale pirotehnice şi arme de foc. 

"Faptul că introduceau materiale, repet, e ceva ce s-a întâmplat şi se întâmplă pe toate stadioanele. Nu contează că e Rapid, FCSB, Dinamo, Petrolul, UTA. Toţi cei care au galerii mai importante, mai ales la derby-uri. Nu ştiu dacă a existat un derby mai important în România care să nu fie cu vreo petardă, torţă, coregrafie. 

Ne aşteptam să luăm amenzi, cred că suntem cea mai amendată echipă. Avem peste 400.000 lei anul ăsta amenzi. Plus alte pagube. Nu mă aşteptam să se întâmple ce s-a întâmplat. Eu mă aşteptam la amendă, cum am luat de atâtea ori. Dar, repet, sunt deciziile lor şi aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Nici eu, nici Dan Şucu, şi niciun investitor din Liga 1, nu avem cum să fim pro petarde. Vorbim de amenzi, teren suspendat, nu joci cu spectatori. Aş vrea să nu se mai arunce cu anumite obiecte, dar eu cred că trebuie să găsim nişte alternative ca în tribune să fie spectacol. Există fumigene, torţe cu foc rece, nu mă pricep, dar eu cred că aşa ar fi frumos. E interzis, înţelegem, dar cred că se puteau face lucrurile altfel, fără atâta tamtam", a declarat Victor Angelescu la "Suflet de Rapidist". 

Contestaţia la arestul preventiv depusă de Liviu Ungurean a fost respinsă de judecători, astfel că liderul galeriei giuleştenilor rămâne după gratii. Daniel Niculae, preşedintele Rapidului, are şi el calitatea de suspect în acest dosar. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?