Fotbal international Superliga Europei încasează o nouă lovitură. Nu au dreptul să îşi înregistreze numele în UE

Data publicării:
Fotografie de la KATRIN BOLOVTSOVA, Pexels
Fotografie de la KATRIN BOLOVTSOVA, Pexels

Victorie a Asociaţiei Cluburilor Profesioniste din Danemarca în faţa Superligii Europei, care nu va primi dreptul de a-şi înregistra numele în Uniunea Europeană. 



Totul pentru că ar încălca dreptul de proprietate a "Superligii" daneze, marcă deţinută în proprietate comună de cluburile din Danemarca. 

"Compania European Super League a încercat să-şi înregistreze marca sa comercială în Uniunea Europeană (UE), dar a înţeles că ar fi o violare a Superligii daneze, marca ce este proprietate comună a cluburilor daneze", se arată într-un comunicat. 

Astfel, Superliga Europei ar trebui să se numească altfel pentru a putea prinde contur. Sentinţa nu este, însă, definitivă, şi poate fi atacată cu recurs. 

"Suntem bucuroşi că autoritatea de înregistrare a Uniunii Europene a convenit să ne dea dreptate şi că marca 'The Super League' ar viola valoarea pe care cluburile daneze au investit-o în 3F Superliga", a declarat preşedintele Asociaţiei Cluburilor Profesioniste din Danemarca, Claus Thomsen, citat de Agerpres.

O primă propunere de creare a Super Ligii din partea a 12 cluburi din Anglia, Spania şi Italia a fost respinsă vehement de fotbalul european, cu proteste de la suporteri până la conduceri de ligi naţionale, însă A22 Sports a prezentat o nouă versiune în februarie 2023, în paralel cu bătălia sa juridică împotriva monopolului UEFA.

Proiectul a fost relansat la finele lui 2023 de către preşedintele Barcelonei, Joan Laporta, care a afirmat recent că Super Liga ar putea debuta din sezonul viitor sau în stagiunea 2025-2026.

Recent, miniştrii Sporturilor din Uniunea Europeană, cu excepţia Spaniei, au luat atitudine împotriva proiectului Super Ligii continentale de fotbal, îndemnând la păstrarea "principiilor deschise" şi a "meritului sportiv" la competiţii, într-o declaraţie comună.

UEFA respinge Superliga, dar schimbă formatul Ligii Campionilor 

În viitoarea ediţie, Liga Campionilor va fi organizată pe un sistem diferit. Se renunţă la formatul cu opt grupe a câte patru echipe de fiecare şi va fi introdus un sistem în care fiecare echipă va înfrunta opt adversari de niveluri diferite, câte doi din fiecare urnă valorică. Patru meciuri vor fi jucate acasă, iar alte patru vor fi jucate în deplasare, ceea ce înseamnă că numărul de meciuri din faza grupelor Ligii Campionilor creşte, de la 6 la 8. 

Doar opt dintre echipe, care se vor clasa pe primele opt locuri, vor trece direct în optimi. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?