Fotbal international Suporterii care au strigat insulte rasiste la adresa lui Vinicius Jr au fost condamnaţi

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Trei suporteri ai echipei Valencia au fost condamnaţi la închisoare după ce i-au adresat mai multe insulte rasiste starului lui Real Madrid, Vinicius Jr. Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat luni că pedepsele primite de cei trei suporteri ai echipei spaniole de fotbal Valencia, care au primit opt luni de închisoare după ce i-au adresat insulte rasiste atacantului brazilian Vinicius Junior (Real Madrid), constituie "un pas pozitiv", informează AFP.

"Mă bucur să văd acţiunea fermă şi pedeapsa decisă de autorităţile spaniole în legătură cu comportamentul rasist împotriva lui Vinicius. Este un pas pozitiv", a scris conducătorul fotbalului mondial pe contul său de Instagram.

"Aşa cum am reiterat clar la recentul Congres FIFA de la Bangkok, nu mai putem accepta ceea ce se întâmplă pe stadioane şi pe teren. Mesajul nostru către cei care încă acţionează într-o manieră rasistă când vine vorba de fotbal: 'nu vă mai vrem'. Aceşti oameni trebuie excluşi, nu mai fac parte din comunitatea noastră sau din fotbal, a adăugat elveţianul.

Preşedintele FIFA a adăugat că face eforturi pentru "recunoaşterea rasismului ca infracţiune penală" în toate ţările lumii, iar acolo unde este deja cazul, cum se întâmplă în Spania, pentru "urmăriri penale cu severitatea pe care o merită.

Cei trei suporteri ai echipei Valencia FC au fost condamnaţi luni la opt luni de închisoare şi o interdicţie de doi ani de a intra pe stadioanele de fotbal, pentru că i-au adresat insulte rasiste lui Vinicius Junior, atacantul formaţiei Real Madrid, într-un meci disputat pe stadionul Mestalla.

Circumstanţa atenuantă a regretării faptelor, care a inclus, la cererea lui Vinicius şi a clubului Real Madrid, o scrisoare de scuze şi recunoaşterea deschisă a vinovăţiei în cursul şedinţei, a însemnat o reducere cu o treime a pedepsei, de la 12 la 8 luni de închisoare, scrie Agerpres.

Vinicius jr a reacţionat imediat 


"Această primă condamnare istorică nu este pentru mine. Ea este pentru toţi negrii", a afirmat jucătorul de 23 de ani pe conturile oficiale ale mai multor reţele sociale.

"Sper ca ceilalţi rasişti să aibă teamă, să le fie ruşine sau să tacă. Dacă nu, voi fi acolo pentru a-i reclama în justiţie", a insistat el.

"Mulţi mi-au spus să ignor, alţii că lupta mea este în van şi că ar trebui să mă mulţumesc să 'joc fotbal'", a mai spus brazilianul.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel