Stiri Suspendare de 8 ani pentru dopaj în atletism

Data publicării:
Chiara Caldarola, Pexels
Chiara Caldarola, Pexels

O sportivă din Kenya a fost suspendată opt ani pentru dopaj. 



Atleta kenyană Sarah Chepchirchir a primit o suspendare de opt ani, din cauza unei a doua abateri de la regulamentele antidoping, a anunţat Unitatea pentru Integritatea Atletismului, citată de Reuters.

Chepchirchir, 39 ani, câştigătoarea maratonului de la Tokyo în 2017, a fost testată pozitiv la testosteron în luna noiembrie, la un maraton din Thailanda. Atleta africană a fost anterior suspendată pe patru ani, în 2019, din cauza neregularităţilor din paşaportul ei sangvin. Prima ei suspendare a început efectiv în aprilie 2018.

Actuala suspendare de opt ani a intrat în vigoare cu data de 22 decembrie 2023 şi rezultatele ei, începând cu 5 noiembrie, au fost anulate.

Chepchirchir putea să-şi reducă sancţiunea cu un an, dacă admitea formal acuzaţia, dar nu a făcut acest lucru până la termenul limită din 11 februarie.

Mai mulţi sportivi kenyeni au primit interdicţii sau suspendări provizorii în ultimii ani, printre care Titus Ekiru, Betty Wilson Lempus şi Diana Kipyokei.

AIU a anunţat, de asemenea, o interdicţie de 12 ani pentru aruncătoarea de ciocan indiană Rachna Kumari, care a concurat la Jocurile Asiatice de anul trecut.

Kumari a ispăşit anterior o suspendare pentru dopaj în perioada 2015-2019, scrie Agerpres. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel