Tenis Suspendare de cinci ani, după meciuri trucate în tenis. Care au fost acuzațiile ITIA

Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un tenismen argentinian a primit o sancțiune de cinci ani de suspendare, după ce a fost acuzat de implicarea în mai multe acte de trucaj.



Argentinianul, între primii 600 de tenismeni din lume

Tenismenul argentinian Eduardo Agustin Torre a fost suspendat pentru o perioadă de cinci ani de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), după ce a fost găsit vinovat de 35 de încălcări ale Programului Anticorupție din Tenis (TACP), relatează EFE.

Sancțiunea este legată de un caz penal de trucare a meciurilor al unei rețele din Belgia. Colaborarea dintre ITIA și autoritățile belgiene a dus la condamnarea la cinci ani de închisoare a liderului acestei rețele, Grigor Sargsian. Acuzațiile formulate la adresa lui Torre sunt legate de fapte comise în 2017, dar cazul ITIA a fost amânat până la finalizarea anchetei penale.

Torre, care a avut cea mai bună clasare în clasamentul mondial în septembrie 2014, locul 596, nu a răspuns la acuzațiile formulate de ITIA. Cazul a fost judecat de un ofițer anticorupție independent, Amani Khalifa, care a decis și amendarea lui Torre cu 35.000 de dolari.

Torre nu a răspuns acuzațiilor

Alegând să nu răspundă la acuzațiile ITIA, Torre și-a recunoscut, practic, responsabilitatea. Încălcările regulamentului cuprind facilitarea pariurilor, manipularea rezultatelor meciurilor, solicitarea de bani sau beneficii pentru a influența evoluția unui jucător, refuzul de a raporta abordări pentru tentative de corupție și refuzul de a raporta fapte de corupție.

Suspendarea sa a început pe 26 aprilie, data deciziei, și se va încheia la miezul nopții de 25 aprilie 2029. Pe perioada suspendării, sud-americanul nu are voie să joace, să antreneze sau să asiste la orice eveniment autorizat sau organizat sub egida membrilor ITIA (ATP, ITF, WTA, Tennis Australia, Federația Franceză de Tenis, Wimbledon și USTA) sau altă federație națională, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?