Tenis Tenismeni de seamă la Țiriac Open. Ce jucători de top vin la turneul de la București

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Turneul ATP 250 de la București, organizat de Ion Țiriac, propune meciuri spectaculoase cu câteva săptămâni înainte de a începe. Țiriac Open debutează pe 14 aprilie și deja prezintă un tablou principal impresionant, cu jucători de top.



Veteranii Wawrinka, Monfils și Mannarino, prezenți la București

Tenismenul francez Adrian Mannarino, numărul 20 mondial, va fi principalul favorit al turneului de tenis Țiriac Open ATP 250, care se va desfășura la Baza Sportivă Năstase/Marica din Capitală în perioada 14-21 aprilie, au anunțat, marți, organizatorii, într-un comunicat remis AGERPRES.

Alături de Manarinno, pe tabloul principal de simplu al turneului de la București se vor regăsi alți jucători de top, precum triplul câștigător de turnee de Mare Șlem, Stan Wawrinka, canadianul Denis Shapovalov sau veteranii francezi, Gael Monfils și Richard Gasquet. De asemenea, de la turneu nu va lipsi și un reprezentant al tinerei generații, revelația Joao Fonseca, în vârstă de doar 17 ani.

Adrian Mannarino se poate lăuda cu cinci turnee câștigate în carieră, la 35 de ani traversând cea mai bună perioadă a parcusului său în tenisul profesionist. Anul trecut, francezul s-a impus în trei turnee (record personal), iar la începutul sezonului a atins locul 17 ATP, cea mai înaltă poziție a carierei.

Tallon Griekspoor va fi, de asemenea, prezent la turneul din Capitală. Acesta este favoritul doi al turneului de la București și totodată cel mai bun tenismen olandez al momentului, aflat pe locul 25 în ierarhia ATP. El a a câștigat primele sale turnee mari anul trecut. Griekspoor deține recordul pentru cele mai multe turnee ATP Challenger câștigate într-un sezon, opt, în anul 2021.

„Ediția anului 2024 Țiriac Open a reușit să atragă la București jucători renumiți din circuitul ATP. Ne propunem să oferim o experiență de top tuturor pasionaților de tenis, să asistăm la meciuri de înalt nivel susținute de jucători de elită. În plus, sperăm că, în viitorul apropiat, vom vedea și sportivi români făcându-și loc în clasamentele mondiale de tenis. Acesta este motivul pentru care, în 2024, Fundația Țiriac organizează mai multe turnee Futures, cu scopul de a oferi jucătorilor noștri șansa de a acumula experiență în competiții. De asemenea, ne propunem să aducem un turneu ATP Challenger la Brașov, legat de evenimentul organizat la Iași, și să oferim, în acest fel jucătorilor, ocazia de a concura la un nivel înalt”, a declarat Ion Țiriac, potrivit Agerpres.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ATP Tiriac Open (@atp250tiriacopen)


La rândul său, Cosmin Hodor, directorul turneului, a subliniat că turneul Țiriac Open va aduce la București patru jucători din top 30 mondial. „Cred că e limpede pentru toată lumea ce jucători sunt atașați de București și de turneul nostru. Ne-am dorit ca și în acest an la Țiriac Open să venim cu tenis de calitate, astfel că primii patru favoriți sunt top 30 mondial. Eu personal mi-am propus mult să îl vedem la București pe 'Stan the Man' [Wawrinka]. Iar printre primii jucători confirmați anul acesta se află Denis Shapovalov și Richard Gasquet. Ambii vor avea nevoie de wild-card pentru tabloul principal”, a declarat Cosmin Hodor.

Jucătorul care se va impune în turneul de tenis ATP 250 de la București va obține 250 de puncte ATP. Mai mult decât atât, premiile oferite în cadrul competiției Țiriac Open ajung la suma de 580.000 de euro, campionul la simplu urmând să primească 88.125 de euro, iar finalistul 150 de puncte ATP și 51.400 de euro.

Tragerea la sorți pentru tabloul de simplu va avea loc pe data de 13 aprilie, la baza sportivă Năstase-Marica.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?