Turnee ATP Tenismenul care s-a retras de la Țiriac Open joacă al 1000-lea meci al carierei

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Richard Gasquet va intra într-un grup select al tenismenilor care au reușit o astfel de performanță, fiind primul francez care atinge un record ca acesta.



Cifre impresionante pentru Gasquet

Francezul Richard Gasquet (116 ATP) va disputa, joi, al 1000-lea meci din cariera sa în circuitul ATP, la turneul Mutua Open de la Madrid, o performanță rară în tenisul profesionist.

În vârstă de 37 de ani, Gasquet a reușit, marți, să treacă de calificările competiției din capitala Spaniei, de categoria Masters 1000, după ce a trecut de croatul Duke Ajdukovic (122 ATP).

Richard Gasquet și-a făcut debutul în circuit pe 15 aprilie 2002, la turneul pe zgură de la Monte Carlo, când l-a învins, la doar 15 ani, pe argentinianul Franco Squillari.

CITEȘTE ȘI Jaqueline Cristian, pe tabloul principal de la Madrid Open. Când joacă românca / Programul zilei

Duel cu Sonego, când atinge recordul

Joi, el urmează să îl înfrunte pe italianul Lorenzo Sonego (52 ATP) la turneul de la Madrid și să devină primul tenisman francez care dispută 1000 de meciuri în circuitul profesionist.

„Richie” va intra, astfel, în clubul select al jucătorilor cu minimum 1000 de meciuri în carieră, din care mai fac parte Jimmy Connors (1.557), Roger Federer, Ivan Lendl, Novak Djokovic, Rafael Nadal, John McEnroe, David Ferrer și Fernando Verdasco, potrivit Agerpres.

În urmă cu o săptămână, Richard Gasquet trebuia să ia startul la competiția ATP 250 din Capitală. Cu toate acestea, francezul a decis, în ultimul moment, să se retragă de la Țiriac Open, din cauze medicale. 

Turneul ATP Masters 1000 de la Madrid se desfășoară în perioada 24 aprilie - 5 mai, competiție dotată cu premii de peste 7 milioane de euro. Deși este un turneu de o categorie superioară, iar premiile sunt pe măsură, mulți jucători din circuitul de tenis nu iau startul la competiția spaniolă din acest an.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee ATP




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel