Turnee ATP Tenismenul Dragoş Nicolae Mădăraş, suspendat 4 ani şi jumătate de ITIA

Data publicării:
foto: Freepik
foto: Freepik

După verdictul dur pentru Simona Halep, ITIA a mai suspendat un tenismen pe o perioadă foarte lungă. Dragoş Nicolae Mădăraş a fost interzis din tenis pentru următorii 4 ani şi jumătate. 



Mădăraş, jucător de origine suedeză, a primit şi o amendă de 2500 de dolari, pentru încălcări ale Programului Anticorupţie din Tenis. Acesta a refuzat să prezinte telefonul mobil anchetatorilor ITIA, pentru examinare. În schimb, el l-a predat fratelui său Patrick, care a fost acreditat ca "sparring partner" la un turneu. Şi el a refuzat, la rândul său, să cedeze telefonul mobil. 

În data de 28 februarie 2024 a avut loc o audiere, în faţa ofiţerului anticorupţie Charles Hollander, prilej cu acesta l-a găsit vinovat pe Dragoş Mădăraş de încălcarea secţiunilor F.2.b (lipsă de cooperare) şi D.1.l (obţinerea unei acreditări prin denaturarea unei calităţi) din cadrul TACP.

Mădăraş fusese suspendat provizoriu din data de 17 august 2023, iar timpul scurs va fi dedus din perioada de ineligibilitate, astfel că suspendarea se va încheia pe 16 februarie 2028.

Patrick Mădăraş, care nu are un rol profesional în tenis, a fost găsit vinovat de încălcarea secţiunii F.2.b din TACP şi a fost suspendat de la a asista la orice eveniment de tenis autorizat sau sub egida membrilor ITIA sau ai unei asociaţii naţionale pentru doi ani şi şase luni, scrie Agerpres.

ITIA a cheltuit 2 milioane de dolari pentru a demonstra că Halep e vinovată 

Howard Jacobs, avocatul american care a făcut parte din apărarea Simonei Halep, a fost cel care a dezvăluit suma. 

E greu de spus ce s-a întâmplat. Am considerat de la început că acuzaţiile legate de neregularităţile din paşaportul ei biologic au fost nefondate. Nu am înţeles niciun moment acest caz. Iar în cazul Roxadustatului, în mod normal, le furnizezi (autorităţilor antidoping) proba contaminată şi apoi te pui de acord cu sancţiunea sau o conteşti, însă nu se ajunge niciodată la un caz ca acesta. (...) Cazul a devenit super complicat. Nici nu-mi pot imagina câţi bani au cheltuit cu instrumentarea sa. ... Aş spune, cel puţin două milioane de dolari, deoarece au avut mulţi experţi şi avocaţi şi totul a fost o luptă, a relatat Jacobs, citat de Agerpres. 

Întrebat de ce ITIA a cheltuit atâţia bani pentru acuzare, Jacobs a spus că Nu ştiu de ce, poate, spre deosebire de alte sporturi olimpice, jucătorii de tenis îşi permit să se apere, astfel au parte de o luptă mai corectă, a adăugat avocatul american.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Turnee ATP




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?