Tenis Tokunbo Salanko, jurnalistul care i-a luat ultimul interviu Simonei Halep, şi-a spus părerea despre româncă. "A devastat-o"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Simona Halep a acordat un interviu despre cazul ei de dopaj celor de la Euronews International. Tokunbo Salanko, jurnalistul care a intervievat-o, şi-a spus părerea despre româncă. ”Clar este dezamăgită, dar nu e total scoasă din joc. Ce m-a frapat la Simona Halep săptămâna aceasta când am întâlnit-o a fost că deși se confruntă cu o așa dezamăgire – desigur majoritatea jucătorilor de tenis se confruntă cu dezamăgirii săptămânal, mult mai mulți oameni, mult mai mulți jucători de tenis au parte de înfrângeri mai mult decât victorii –, dar acesta a fost într-adevăr, parafrazând-o pe Regina Elisabeta – a fost un an oribil. 

Clar a suportat un șoc enorm și, așa cum spune ea în interviu, și-a dedicat toată viața tenisului. Desigur, testul antidoping este ceva obișnuit pentru jucătorii profesioniști, iar pentru ea să fie găsită vinovată în aceste circumstanțe nu numai că i-a lăsat un gust amar, dar chiar a devastat-o.

Este evident că Simona Halep nu acordă prea multe interviuri internaționale, este o persoană care, în mod firesc, este destul de sfioasă, poate puțin un pic timidă când este să vorbească cu mass-media", a declarat Tokunbo Salanko, citat de Euronews.

Simona Halep va fi audiată de TAS în februarie 

Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS-CAS) de la Lausanne în data de 24 octombrie, împotriva suspendării sale pe patru ani pentru dopaj.

Tribunalul de Arbitraj Sportive (TAS-CAS) a înregistrat apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep împotriva deciziei luate de tribunalul Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) pe 22 septembrie, în care a fost găsită vinovată de încălcarea unor reguli antidoping şi sancţionată cu o perioadă de ineligibilitate de patru ani, începând cu 7 octombrie 2022 şi cu descalificarea rezultatelor obţinute în perioada 29 august 2022 - 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea oricăror medalii, titluri, puncte şi premii în bani, se arăta în comunicatul publicat atunci de TAS.

Potrivit tribunalului de la Lausanne, Halep cere ca decizia ITIA să fie anulată şi sancţiunea sa să fie redusă.

Procedurile de arbitraj aşe TAS au început. În concordanţă cu Codul sportiv de arbitraj (Codul TAS-CAS), părţile fac schimb de acte depuse în scris, iar panelul de arbitri va decide constituirea cazului. Apoi, panelul va dispune direcţii procedurale pentru următoarea fază a procesului, inclusiv stabilirea unei audieri. După audiere, panelul va delibera şi va emite o decizie de arbitraj care va cuprinde hotărârea sa în acest caz şi motivarea ei. În acest moment nu este posibilă indicarea unei perioade de timp pentru durata procesului şi emiterea deciziei. Decizia panelului TAS va fi una finală şi inatacabilă, cu excepţia dreptului părţilor de a face un apel la Tribunalul federal elveţian, în teren de 30 de zile, a precizat TAS.

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, a anunţat, pe 12 septembrie, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel