Fotbal Trabzonspor, nemulțumită de hotărârea Federației Turce de Fotbal. Clubul cere demisia oficialilor, după ce a primit o pedeapsă dură

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

După violențele izbucnite pe teren în meciul de marți din campionatul Turciei, la partida dintre Trabzonspor și Fenerbahce, Federația Turcă de Fotbal a decis ca ocupanta locului 3 să joace șase meciuri cu tribunele goale, ceea ce a stârnit controverse imense în cadrul clubului turc.



Fără spectatori timp de șase partide, pentru Trabzonspor 

Formația Trabzonspor va juca șase meciuri fără spectatori, după violențele care au izbucnit în martie, pe terenul său, la partida de campionat împotriva lui Fenerbahce, a anunțat miercuri Federația Turcă de Fotbal (TFF), scrie AFP.

Comisia de disciplină a TFF a sancționat și doi jucători de la Fenerbahce, fundașul olandez Jayden Oosterwolde și portarul turc Irfan Can Egribayat, cu suspendare pentru un meci și amenzi de câteva sute de euro.

Jucătorul olandez a fost filmat dând cu piciorul unui suporter al lui Trabzonspor care a intrat cu fața mascată pe teren.

Trabzonspor nu acceptă decizia - cere demisia Federației

Trabzonspor a cerut luni, prin intermediul unui comunicat, demisia conducerii Federației Turce de Fotbal (TFF), considerând că această organizație a fost prea blândă cu rivala sa, Fenerbahce Istanbul.

Trei jucători ai lui Fenerbahce au fost convocați la Comisia de disciplină a Federației Turce pentru a da explicații asupra violențelor petrecute după un meci de campionat cu Trabzonspor. În meciul din 17 martie, câștigat de Fenerbahce (3-2), suporterii lui Trabzonspor au aruncat cu sticle de plastic în jucătorii din Istanbul, iar la finalul partidei au pătruns pe teren. Fotbaliștii s-au apărat în încăierările provocate pe gazon, iar forțele de ordine au reușit să îi protejeze pe jucători, pentru a ajunge la vestiare.

Potrivit formației Trabzonspor, decizia Federației de a convoca trei jucători la Comisia de disciplină „înseamnă culmea imoralității.”

„TFF a ignorat 'atacul' comis de doi fotbaliști ai lui Fenerbahce, Osayi Samuel și Jayden Oosterwolde, asupra suporterilor noștri în fața a milioane de oameni, de parcă nu s-ar fi întâmplat niciodată. Trimițând jucătorii în cauză la Comisia de disciplină pentru infracțiunea de 'participare la bătaie', mai degrabă decât pentru această acțiune, ea s-a asigurat că vor primi mai puține sancțiuni. Comițând un alt act ilegal, TFF a decis că nu este necesar să-i trimită pe Mert Muldur și Michy Batshuayi, care i-au lovit cu piciorul pe suporterii noștri, și a legitimat și chiar încurajat un jucător profesionist să recurgă la violență pe teren în Turcia”, se arăta în comunicatul acestora.

„Fotbalul turc trebuie să își recâștige urgent respectul pe care îl merită, să regăsească un mediu competitiv corect și onest și să își recapete reputația pierdută în lume. Clubul nostru nu este dispus să mențină această structură lașă, slabă și părtinitoare care, prin deciziile sale, duce viitorul fotbalului turc până la un punct în care nu există întoarcere. Cerem ca această structură, care nu recunoaște legile și regulile, în special Mehmet Buyukekși (președintele Federației - n.r.), să demisioneze imediat”, a adăugat Trabzonspor, scrie Agerpres.

Printr-o postare pe platforma X de miercuri, clubul cere, din nou, demisia Federației:

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?