Superliga Romaniei Noul transfer făcut de Universitatea Craiova, pentru următorul sezon

Data publicării:
Facebook Universitatea Craiova
Facebook Universitatea Craiova

Clubul de fotbal a anunțat oficial primul transfer la echipa olteană, din această vară.



Portarul în vârstă de 34 de ani părăsește Politehnica Iași și semnează cu Universitatea Craiova, în calitate de jucător liber de contract.

Silviu Lung jr. pleacă de la echipă de play-out, în play-off

Silviu Lung jr. este liber de contract după încetarea colaborării cu gruparea din Moldova, dar nu a stat mult pe gânduri, semnând rapid cu o altă echipă din SuperLiga, respectiv ocupanta locului 3 în clasamentul actualului sezon, Universitatea Craiova.

Fiul lui Silviu Lung revenea în urmă cu un an în SuperLiga României și semna cu Poli Iași un contract valabil pe un an. Așadar, după expirarea acestuia, el nu va mai continua și sezonul viitor la Politehnica Iași, hotărând să continue la Craiova. Lung jr. a mai jucat la FC Universitatea, formația dezafiliată în anul 2011.

Lung jr. va ajunge, așadar, să joace pentru o echipă ce s-a luptat pentru câștigarea titlului SuperLigii, după ce în sezonul actual a fost la un pas să retrogradeze cu Poli Iași, echipa salvându-se, totuși, de la retrogradare, în ultima etapă din play-out. 

Noul portar al oltenilor va avea o concurență acerbă în Bănie, Laurențiu Popescu fiind titular în sezonul recent încheiat. Jucătorul în vârstă de 27 de ani a avut prestații pozitive la echipă, reușind să apere două lovituri de departajare în cadrul finalei barajului cu Universitatea Cluj, pentru preliminariile Conference League, partidă câștigată de olteni cu scorul de 5-4 (1-1, înainte de l.d.d.).

Oficializarea transferului

Clubul de fotbal oltean a anunțat, pe rețelele sociale, noua mutare din Bănie:

„OFICIAL | Bine ai venit la Știința, Silviu Lung jr.!

Știința face prima mutare în perioada de mercato și îl readuce în Craiova sa natală pe Silviu Lung jr., portar ce are în palmares un titlu de campion, o Cupă și două SuperCupe ale României.

Astăzi, Universitatea Craiova a semnat un contract valabil pe o perioadă de 2 ani cu goalkeeperul oltean. Mult succes în alb-albastrul Științei, Silviu!”, a fost anunțul publicat de către clubul de fotbal, pe pagina oficială de Facebook.

Noul portar al craiovenilor a oferit și un mesaj suporterilor formației: „Bună, dragilor! M-am întors acasă! Vă aștept mereu pe un „Ion Oblemenco” plin, care să ne poarte spre victorii. Forța Știința!”, a spus Silviu Lung jr.

Mesajul lui Silva, înainte de a părăsi Universitatea Craiova

Brazilianul Raul Silva, fotbalist în vârstă de 34 de ani, nu va mai continua în tricoul celor din Bănie. Se pare că înțelegerea contractuală a fundașului central cu echipa condusă de Gâlcă expiră în vară, iar contractul său nu va mai fi prelungit. 

Fotbalistul a ținut să transmită un ultim mesaj colegilor craioveni, acesta fiind postat de către club, pe pagina oficială de Facebook:

„Dragii mei, prieteni ca totul în viața asta... A-ți lua rămas-bun este foarte greu. Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care faceți parte din acest mare club și care au fost familia mea în acești 2 ani.

Îmi pare rău dacă nu eram cel mai bun jucător (corpul meu nu m-a lăsat), dar am încercat să fiu cel mai bun prieten al tău. În fiecare zi pentru prietenii mei jucători: Crede în acest om de caracter și antrenor care este alături de tine, combinat cu marea ta calitate individuală, vei forma o echipă foarte puternică!

Și vor avea un viitor foarte fericit în față! Bucură-te de profesia ta în fiecare zi... Nu ratați ocazia de a fi campioni naționali și scrieți-vă numele în istoria acestui mare club! Nu exagera cu berea zilele astea... altor prieteni ești extraordinar - oameni buni și profesioniști buni face acest club special - Îi voi lua și pe toți în inima mea. Sărbători fericite tuturor, bucură-te cu familia ta, o îmbrățișare mare de la Tatae, te pup!”, a fost mesajul lui Raul Silva, pentru coechipierii săi.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?