Tenis Trei campioane de Grand Slam, invitate la turneul WTA 1.000 de la Miami

Data publicării:
FOTO: Freepik @gpointstudio
FOTO: Freepik @gpointstudio

Trei campioane de Grand Slam, veterana Venus Williams, Emma Răducanu și Caroline Wozniacki, au primit invitații pentru turneul WTA 1.000 de la Miami.



Trei campioane de Grand Slam, veterana Venus Williams, Emma Răducanu și Caroline Wozniacki, au primit câte o invitație (wild card) pentru turneul WTA 1.000 de la Miami (Florisam SUA), au anunțat organizatorii.

Cele trei se alătură unui grup de jucătoare de top care se vor înfrunta pe Hard Rock Stadium, în frunte cu poloneza Iga Swiatek, actualul lider al clasamentului mondial, belarusa Arina Sabalenka, învingătoare la Australian Open 2024, și kazaha Elena Rîbakina, finalistă la Miami anul trecut, când trofeul a fost câștigat de cehoaica Petra Kvitova.

Veterana Venus Williams (43 de ani, deținătoare a 7 titluri de Grand Slam) a cucerit trei trofee la Miami în cariera sa (1998, 1999 și 2001), este a patra fostă campioană la simplu la competiția din Florida prezentă la ediția din acest an, alături de Iga Swiatek, învingătoare în 2022, belarusa Victoria Azarenka și americanca Sloane Stephens.

Caroline Wozniacki (33 de ani, cu un trofeu de Grand Slam, Austrlian Open 2018, câștigat în fața Simonei Halep), care a fost la rândul ei finalistă la Miami în 2017, când a fost învinsă de britanica Johanna Konta, revine la competiția din Florida după cinci ani.

Emma Răducanu (21 de ani, campioană la US Open în 2021) a avut un sezon 2023 perturbat de probleme medicale, iar acum va bifa o a treia prezență Miami, toate având loc după ce a devenit prima jucătoare venită din calificări care a câștigat un titlu Grand Slam la simplu, în urmă cu trei ani la Flushing Meadows. Ea a atins turul secund la debutul său la turneul de la Miami, în 2022.

Restul invitațiilor pentru probele de simplu, dublu și calificări vor fi anunțate în cursul săptămânilor următoare. Openul de la Miami se va disputa între 17 și 31 martie, scrie Agerpres.

Sonia Baciu | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?