Handbal Trei echipe româneşti au cerut wild-card pentru Liga Campionilor la handbal

Data publicării:
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay

Trei echipe din România vor să joace, alături de CSM Bucureşti, în Liga Campionilor la handbal, iar pentru asta au cerut un wild-card de la organizatori. "Sunt câteva solicitări ale unor echipe de upgrade în cupele europene. Astfel, Dinamo a făcut o solicitare de a evolua în Liga Campionilor, a cerut un wild-card. Din punctul meu de vedere are şanse foarte mari să îl primească, eu sunt optimist. Atât Dinamo, cât şi Rapid vor avea wild-card şi vor juca în Liga Campionilor.

Mai mult de atât, chiar şi Bistriţa a solicitat un upgrade pentru a putea evolua în Liga Campionilor. Şi Ungaria a avut trei echipe, tot prin wild-card, sperăm să se obţină aceste wild-card-uri. Este un lucru curajos din punctul meu de vedere pentru că ştim foarte bine, în Liga Campionilor nivelul de exprimare al echipelor este superior faţă de Europa League. E un lucru care pe mine mă bucură şi cred că şi federaţia europeană ar trebui să se bucure, pentru că are solicitări de la cluburile din Europa să participe în cupele europene. Asta înseamnă că sunt competiţii reuşite", a declarat Din, într-o conferinţă de presă.

România a ratat prezenţa la Mondialul de handbal masculin 

"Bineînţeles că mi-aş fi dorit o calificare şi era foarte importantă această calificare pentru grăbirea procesului de îmbunătăţire a handbalului masculin românesc. Am reuşit să constat că a fost o atmosferă bună, a fost dăruire, dar se pare că acesta a fost nivelul actual al echipei naţionale masculine. Dar sunt semne încurajatoare. Eu cred în această echipă, cred în aceşti băieţi. Lucrăm foarte mult la partea mentală, cred că avem calitatea fizică suficientă, ceea ce lipseşte din punctul meu de vedere este această putere mentală. Am reuşit să aducem psihologi la echipele naţionale, dar cred că la meciul retur din Cehia, băieţilor le-a fost teamă de calificare. Nu pun pe seama valorii, pentru că eu consider că avem o valoare bună, dar cred că nu am fost suficient de bine pregătiţi mental să credem în valoarea noastră. Este o problemă pe care am constatat-o la toate categoriile de vârstă", a afirmat Din.

Schimbări la nivel administrativ. Echipele de handbal vor fi obligate să aibă formaţii de juniori 

"Pe partea administrativă în această vară va trebui să clarificăm ce se va întâmpla în noul sezon, să îmbunătăţim regulamentele, programul competiţional. (...) Noi în handbal ne dorim să construim o piramidă, pentru prima ligă, adică peste câţiva ani aceste echipe care participă în liga naţională să aibă echipe de juniori la toate categoriile de vârstă. Piramida completă trebuie să o construim de acum încolo. Sunt câteva cluburi care au început să investească de acum câţiva ani în copii şi juniori, dar pentru a construi această piramidă e nevoie de timp. Dacă până acum echipele de prima ligă trebuiau să aibă o echipă de tineret, care a fost extrem de utilă, începând cu sezonul viitor echipele de prima ligă vor avea obligativitatea ca pe lângă echipa de tineret să îşi mai construiască o echipă de juniori, indiferent de categoria de vârstă. Peste doi ani echipele de prima ligă vor trebui să aibă două echipe de juniori şi peste alţi doi ani se va realiza piramida completă", a adăugat Constantin Din.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel