Homepage Trei medalii pentru halterofila Mihaela Cambei, la Cupa Mondială de haltere din Thailanda

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Mihaela-Valentina Cambei a reușit să cucerească trei medalii în cadrul competiției de la Phuket, Thailanda. Românca a reușit să urce de trei ori pe podium, câștigând două medalii de argint și una de bronz în Cupa Mondială de haltere. Alte două românce participă la competiția obligatorie pentru calificarea la JO 2024.



Două medalii de argint și una de bronz, pentru Cambei

Sportiva română Mihaela-Valentina Cambei a cucerit două medalii de argint și una de bronz la categoria 55 kg, marți, la Cupa Mondială de haltere de la Phuket, din Thailanda, competiție obligatorie pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, din această vară.

Românca, multiplă campioană europeană, a obținut argintul la total, cu 201 kg, fiind devansată de sportiva nord-coreeană Hyon Gyong Kang, care s-a impus cu 234 kg. Podiumul a fost completat de Bindyarani Devi Sorokhaibam (India), cu 196 kg.

La stilul smuls, Cambei a ocupat tot locul al doilea, cu 91 kg, aceeași Kang câștigând medalia de aur, cu 103 kg, cel de-al treilea loc fiind atins de Josee Gallant (Canada), cu 85 kg.

Mihaela Cambei a fost a treia la stilul aruncat, cu 110 kg, devansată, din nou, de nord-coreeana Kang, cu 131 kg, respectiv de Sorokhaibam, cu 113 kg.

În urma desfășurării întrecerilor categoriei 49 kg, luni, Mihaela Cambei și-a păstrat clasarea eligibilă pentru a primi biletul pentru Jocurile Olimpice de la Paris, confirmările urmând a fi anunțate în perioada următoare, după încheierea Cupei Mondiale de la Phuket, a precizat Federația Română de Haltere pe pagina sa de Facebook.


România va mai fi reprezentată la Phuket de Andreea Cotruța (cat. 59 kg) și Loredana Toma (cat. 71 kg).

Valentin Ionadi Iancu a ratat, luni, participarea la categoria 61 kg, din motive medicale. El a trecut de cântarul oficial, dar nu a putut intra în concurs, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Homepage




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?