Fotbal international Trei portari de primă ligă din Belgia s-au accidentat în acelaşi minut. Pactul secret la care au luat parte

Data publicării:
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Trei meciuri din prima ligă din Belgia au fost întrerupte în acelaşi minut, după ce portarii s-au "accidentat"



Nu a fost, însă, o coincidenţă, relatează presa belgiană, care scrie despre un pact secret. Totul s-a întâmplat în minutul 20 al fiecărei partide. Primul portar care s-a "accidentat" misterios a fost Herve Koffi, în meciul dintre KAA Gent şi Charleroi, urmat apoi de Tobe Leysen, în meciul dintre OH Leuven şi Mechelen şi Marten Vandervoort în Westerlo - Racing Genk. Toţi cei trei portari au căzut la pământ în mod similar, cu expresii de durere pe faţă. 

Totul a fost însă, parte, dintr-un pact secret, pentru a le permite fotbaliştilor musulmani care se află în perioada Ramadanului să mănânce şi să bea apă, lucru care le este interzis până la apusul soarelui. 

În Marea Britanie şi Ţările de Jos, arbitrii au voie să decidă oprirea meciurilor în perioada Ramadanului pentru aceste motive, însă în Belgia nu există o astfel de regulă. Aşa că jucătorii au luat situaţia în propriile mâine. 

Întrebat ulterior ce s-a întâmplat cu accidentarea, portarul Marten Vandevoordt a râs şi a spus că "mi-am luxat glezna pentru un moment". Ulterior, a revenit şi a spus că "a fost pentru băieţii care respectă Ramadanul. Le-am dat ocazia să primească nişte nutrienţi rapid". 

Davy Roef, portarul lui KAA Gent, era şi el parte din pact, dar a fost luat prin surprindere. 

"Căzusem de acord să facem asta în minutul 25, dar l-am văzut pe Koffi că a căzut la pământ mai devreme. Aparent, el funcţiona pe alt orar", a spus Roef, râzând, citat de sporza.be

Ce este Ramadanul

Ramadanul este luna sfântă în calendarul islamic, în timpul căreia musulmanii din întreaga lume postează de la răsăritul soarelui până la apus. Este cea de-a noua lună a calendarului islamic și este considerată cea mai sfântă din punct de vedere spiritual. Postul în timpul Ramadanului este unul dintre cele cinci piloni ale islamului și este obligatoriu pentru toți musulmanii adulți care sunt sănătoși și capabili să posteze. Postul începe la ivirea zorilor și se încheie la apus, timp în care musulmanii se abțin de la consumul de mâncare, băutură, fumat și relații sexuale.

Pe lângă post, Ramadanul este o perioadă de reflecție spirituală, rugăciune, caritate și comunitate. Musulmanii folosesc această ocazie pentru a-și întări relația cu Allah și pentru a-și curăța sufletele prin rugăciune și recitarea Coranului. De asemenea, Ramadanul este considerat o perioadă propice pentru a practica generozitatea și caritatea, iar mulți musulmani își intensifică eforturile în acest sens, oferind ajutor și asistență celor nevoiași.

Ramadanul se încheie cu sărbătoarea Eid al-Fitr, în care musulmanii sărbătoresc finalizarea postului și se bucură de mâncare, băutură și comunitate alături de familie și prieteni.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel