Superliga Romaniei U Cluj avertizează echipele de top. "Pe viitor ne dorim mai mult decât locul 6"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Universitatea Cluj are prima şansă la calificarea în playoff. În ultima etapă a sezonului regulat, clujenii o înfruntă pe FC Voluntari, aflată pe locul de baraj şi fără victorie de la venirea lui Nicolae Dică pe bancă. În ultimul meci, FC Voluntari a pierdut, fără drept de apel, 4-0, în faţa celor de la Sepsi. 



Alexandru Chipciu, mijlocaşul celor de la Universitatea Cluj, spune că echipa sa poate trage la locul 4 în acest sezon, însă nu mai sus. De la anul, însă, lucrurile s-ar putea schimba. 

”Am jucat meciuri cu încărcătură, chiar și aici. Am jucat finala Cupei, anul trecut. Suntem pregătiți, clar. Raportat la pretențiile noastre, ale clubului și buget, și așa mai departe, pentru că ar fi o mare performanță.

Am fi acolo, în primele echipe, am juca meciuri frumoase, importante, lumea ar veni în număr foarte mare. Derby-ul Clujului iar, meciuri cu echipe din București… Ar fi fabulos să intrăm în play-off și, într-adevăr, ar fi o continuare a ce am făcut anul trecut. Dacă stau să mă gândesc, când am venit aici, echipa era adunată, așa. Aveam foarte multe gânduri, că poate o să retrogradăm, poate cine știe ce o să se întâmple. Și unde am ajuns anul trecut, acum clar ar veni ca o completare.

Mai nasol ar fi la anul, dacă ne calificăm în play-off. Ce o să faci? Te gândești să te bați la campionat? Dar, să ne calificăm noi în play-off. Eu, sincer, sunt nemulțumit mereu. Pe la toate echipele pe unde am fost.

Mi-aș fi dorit să luăm campionatul, nu să terminăm în primele 6. Problema e că dacă intrăm în play-off… Locul 4 da, dar locurile de mai sus e greu să le accesezi. Am și experiența de la CFR Cluj. Meciurile din play-off erau diferite ca încărcătură, intensitate și echipele din față greu mai lasă puncte.

Noi, pe viitor clar ne dorim să facem mai mult de locul 6. Să vedem dacă vom reuși. Cred că orice om… Și creierul nostru e făcut de așa natură, că te duci în primele 6 și în următoarea zi ești supărat că nu ești pe locul 4", a declarat Alexandru Chipciu la conferinţa de presă dinaintea acestui meci. 

Concentrarea, cea mai mare problemă la meciul cu Voluntari 

Simultan cu meciul dintre U Cluj şi FC Voluntari se joacă alte patru partide, în care sunt implicate formaţii care vor să intre în playoff. Alex Chipciu îşi avertizează colegii să rămână concentraţi la meciul pe care îl au de jucat, nu să se gândească la celelalte partide. 

"E greu să rămâi concentrat. Eu am experiența unui meci de la FCSB, cu Iași, când am luat campionatul în ultima etapă, cu Târgu Mureș. Și mi-am dat seama în timpul meciului că cei de la Iași erau toți în careu și noi nu mai puteam să dăm gol și era minutul 70. Ei aveau o determinare atipică la acel meci. I-am întrebat pe cei din staff: 'Bă, cât e scorul dincolo? Că noi sigur nu mai dăm gol aici'. Eram mai conectat la scorul de acolo.

Suntem la mâna noastră dacă batem și gândul nostru e doar să câștigăm. În cap mi-e doar asta, am și scris pe tablă, dar a șters cineva, că mergem la Voluntari să câștigăm. Îi respectăm și pe ei ca echipă, dar dacă avem un mic gând că mergem să facem egal sau la alte rezultate s-a terminat, ne-am 'curățat' din prima. Trebuie să ne gândim doar la noi și depindem doar de noi. Toată lumea e montată doar să câștigăm”, a declarat Alex Chipciu.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?