Cupa României „U” Cluj câștigă al treilea sfert de finală al Cupei României. Echipa clujeană așteaptă învingătoarea dintre Universitatea Craiova și Oțelul Galați

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

„U” Cluj învinge FC Hermannstadt în minutele de prelungire ale partidei, scor 1-0. Clujenii ajung în semifinalele Cupei României, așteptând un duel cu oltenii lui Ivaylo Petev sau moldovenii lui Dorinel Munteanu.



Federico Anselmo a reușit să înscrie în poarta Hermannstadt-ului în minutul 90+2, aducând succesul clujenilor, care s-au calificat în semifinalele Cupei României.

Programul meciurilor din sferturile de finală

- Corvinul Hunedoara – CFR Cluj, 4-0, marți, 2 aprilie

Reprezentanta ligii secunde a învins una dintre pretendentele la titlul de campioană a Superligii, CFR Cluj. Hunedorenii au ajuns în semifinala competiției, următoarea adversară fiind FC Voluntari.

În iunie 1988, hunedorenii au mai jucat sferturi de finală în Cupă, pierzând cu scorul de 2-4 în fața celor de la Dinamo București. Pentru CFR, pe de altă parte, palmaresul este mult mai consistent. Clujenii se pot lăuda cu patru trofee Cupa României, ultimul dintre acestea fiind obținut în anul 2016, pe lângă o altă finală disputată în 2013.

- FC U 1948 Craiova – FC Voluntari - 2-4, miercuri, 3 aprilie

FC Voluntari a obținut calificarea în semifinalele Cupei României, după ce a învins FC U Craiova. Meciul din sferturile de finală a avut nevoie de lovituri de departajare, întrucât jucătorii celor două echipe nu au putut înscrie nici în prelungiri. Partida s-a terminat cu victoria ilfovenilor, care s-au impus cu scorul de 4-2. 

În ultimele 5 meciuri directe, ilfovenii nu reușiseră să se impună nici măcar o dată în fața oltenilor, aceștia din urmă înregistrând trei succese, 2-1, 3-1 și 1-0, în ordine cronologică, în vreme ce alte două dueluri s-au încheiat cu rezultate de egalitate. 

Universitatea Cluj – FC Hermannstadt - 1-0, miercuri, 3 aprilie

În ediția precendentă a Cupei României, s-a înregistrat același sfert de finală, acesta jucându-se la Sibiu. Atunci, cei de la Universitatea s-au impus, scor 2-1, după ce au fost conduși la pauză de sibieni.

În vitrina Universității stă Cupa României din anul 1965, iar în alte două rânduri, în trecutul apropiat, alb-negrii au fost aproape de a câștiga din nou cupa. Clujenii au jucat finalele din 2015 și 2023, ultima pierdută în fața celor de la Sepsi. De partea cealaltă, Hermannstadt, deși fondat doar în 2015, a jucat finala Cupei României 2018.

De această dată, clujenii au învins sibienii în minutele de prelungire ale partidei, Federico Anselmo aducând golul câștigător, care a condus „U” Cluj în semifinalele competiției.

Ultimul sfert de finală se joacă joi, 4 aprilie, de la ora 19:30. Duelul de pe „Ion Oblemeno” aduce față în față Universitatea Craiova și Oțelul Galați.

Semifinalele Cupei României vor debuta pe 17 aprilie 2024.

Semifinalele Cupei României

- Corvinul Hunedoara – FC Voluntari

- Universitatea Cluj – Câștigătoarea meciului Universitatea Craiova – Oțelul Galați

Finala Cupei României

Finala se va desfășura în data de 15 mai 2024, pe stadionul Municipal din Sibiu, acolo unde a avut loc și finala din sezonul precedent dintre Sepsi OSK și Universitatea Cluj. Arena din Sibiu are o capacitate de 12.363 de locuri.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Cupa României




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel