Superliga Romaniei „U” Cluj, în pregătiri pentru noul sezon. Ce transfer a efectuat clubul ardelean

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipa Universității Cluj nu a reușit să atingă cele mai mari obiective propuse în sezonul care abia s-a încheiat, dar antrenorul ardelenilor pare că vizează să își întărească formația pentru sezonul 2024/2025.



„U” Cluj își trece în cont a treia achiziție

Clubul de fotbal Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere cu Vadim Rață (31 de ani), căpitanul selecționatei Republicii Moldova, a anunțat, joi, clubul ardelean pe site-ul oficial. Se pare că echipa condusă de Ioan Ovidiu Sabău își pregătește un lot competitiv pentru următorul sezon, după ce obiectivele mari din 2023/2024 nu au fost atinse.

Mijlocașul central care a înregistrat 45 de meciuri în naționala Moldovei și peste 180 de partide în SuperLigă vine la „U” Cluj de la FC Voluntari, echipă care a retrogradat în cel de-al doilea eșalon de fotbal, la finalul acestui sezon.

Vadim Rață a acces în fotbalul românesc în pauza de iarnă a sezonului 2018/2019, odată cu transferul la Chindia Târgoviște. El a promovat de pe prima poziție în SuperLigă alături de dâmbovițeni.

În cele cinci sezoane petrecute în primul eșalon al fotbalului din țara noastră, Vadim Rață a adunat 181 de meciuri pentru Chindia Târgoviște, FC Voluntari și FCSB. În formația ilfoveană, Rață a strâns 120 de prezențe, mijlocașul reușind 12 goluri, pe lângă cele 12 assist-uri.

Căpitan al echipei naționale a Republicii Moldova

Vadim Rață are în palmares două titluri de campion al Moldovei cu Sheriff Tiraspol și o Cupă a Moldovei cu Milsami Orhei. Produs al centrului de copii și juniori al celor din Transnistria, Vadim Rață a câștigat primele trofee din carieră alături de clubul care l-a format, cucerind titlul de campion al Moldovei în sezoanele 2011/2012 și 2012/2013.

După ce a evoluat sub formă de împrumut la formații precum FC Tiraspol sau Zaria Bălți, jucătorul moldovean a ajuns, în sezonul 2017/2018, la Milsami Orhei, cu care câștigat Cupa Moldovei, înregistrând al treilea trofeu din carieră.

Cu Vadim Rață căpitan, naționala Moldovei a fost aproape de calificarea la Campionatul European din această vară. Reprezentativa țării vecine a acumulat 10 puncte într-o grupă cu Cehia, Albania, Polonia și Insulele Feroe, pierzând calificarea directă sau la baraj în ultimul joc cu Cehia. Noul nostru jucător a marcat golul victoriei cu Insulele Feroe și a oferit o pasă decisivă în remiza 1-1 din Polonia.

Aceasta este a mutare realizată de către clubul ardelean pentru viitorul sezon, 2024-2025, după achiziționarea mijlocașilor Ovidiu Popescu (transferat de la FCSB) și Dorin Codrea (venit de la Concordia Chiajna).

Și fundașul Dorinel Oancea și mijlocașul Gabriel Simion și-au prelungit contractele pentru încă un sezon, până în anul 2025.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?