Fotbal Ucraina, amendată de UEFA. Suporterii ucraineni, acuzaţi de comportament rasist

Data publicării:
sursa: Pexels
sursa: Pexels

Comportamentul rasist al suporterilor ucraineni a dus la amendarea Federaţiei de către UEFA. Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA (CEDB) a decis să amendeze Federaţia ucraineană de fotbal cu 20.000 de euro, ordonându-i totodată să dispună închiderea parţială a stadionului său pentru un meci, din cauza comportamentului rasist al suporterilor săi, informează EFE.

Faptele s-au produs cu ocazia meciului Ucraina - Italia, din preliminariile EURO 2024, disputat pe 20 noiembrie.

"Asociaţia ucraineană de fotbal va informa UEFA, înainte de meci, despre sectorul sau sectoarele care vor fi închise, care trebuie să cuprindă cel puţin 5.000 de locuri", se arată în decizia CEDB.

De asemenea, în legătură cu meciul Luxemburg - Bosnia-Herţegovina, tot din preliminariile EURO 2024, care a avut loc pe 16 noiembrie, Federaţia bosniacă de fotbal a fost amendată cu 40.000 de euro şi i s-a interzis să vândă bilete fanilor săi ca vizitatori pentru următoarea partidă oficială sub egida UEFA, pentru comportamentul discriminatoriu al suporterilor şi lansarea de artificii.

Federaţia din Bosnia-Herţegovina a mai primit o amendă de 10.00 de euro pentru invadarea terenului de joc, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel