Echipa nationala Ucraina sau Islanda în grupa E, la EURO 2024. Ce formație se va impune pentru a participa la competiția din vară

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipa națională de fotbal a Ucrainei sau a Islandei va completa grupa în care se află selecționata României la EURO 2024, după ce ambele formații s-au impus în semifinalele play-off-ului B, joi seara, pentru turneul final din Germania.



Ucraina învinge Bosnia cu 2-1, iar Islanda „distruge” Israelul cu 4-1

Ucraina sau Islanda va completa grupa în care se regăsește naționala de fotbal a României la EURO 2024, după ce ambele formații s-au impus, joi seara, în semifinalele play-off-ului B pentru turneul final desfășurat în această vară, în Germania, scrie Agerpres.

Echipa Ucrainei a învins formația bosniacă, scor 2-1, la Zenica, după un final incredibil. Gazdele au deschis scorul prin autogolul lui Mikola Matvienko (57), ce a deviat centrarea lui Dedic. Ucraina a crezut în șansa sa și a reușit să întoarcă scorul, la finalul partidei. Roman Iaremciuk a egalat (85) la doar patru minute de la intrarea sa pe teren, iar Artem Dovbik a marcat golul victoriei (88), din centrarea aceluiași Iaremciuk.

Pe de altă parte, Islanda a obținut o victorie spectaculoasă la Budapesta, scor 4-1, împotriva naționalei Israelului. Atacantul formației Genoa, Albert Gudmundsson, a reușit un hat-trick în partidă. Echipa israeliană, fosta adversară a României în preliminarii, a deschis scorul prin „veteranul” Eran Zahavi (31 - penalty). Cu toate acestea, Islanda a egalat prin Gudmundsson (39), din lovitură liberă. Peste numai trei minute, nordicii au reușit să treacă în avantaj, prin golul lui Arnor Traustason (42), după un corner executat de același Gudmundsson.

Finalul partidei a fost unul dramatic, întrucât israelienii au ratat șansa egalării, după ce Zahavi a trimis pe lângă poartă din penalty (80). Gudmundsson a semnat desprinderea insularilor după o fază rapidă (83), tot el închizând tabela (87), după ce portarul Glazer a respins șutul lui Thorsteinsson. Victoria Islandei a fost facilitată și de faptul că Israelul a rămas în zece jucători din min. 73, când Roy Revivo a văzut cartonașul roșu.

Pași rapizi spre Germania

Ucraina va avea rol de echipă gazdă în finala play-off-ului B, la Wroclaw, în Polonia. Câștigătoarea dintre Ucraina și Islanda va completa Grupa E, în care se mai află România, Belgia și Slovacia.

În finala play-off-ului A, se vor înfrunta echipele Poloniei și a Țării Galilor, ambele obținând victorii clare în semifinalele competiției. Polonia a învins Estonia cu scorul de 5-1, iar Țara Galilor a trecut de Finlanda cu 4-1. Câștigătoarea va completa Grupa D, din care mai fac parte formațiile Olandei, Austriei și Franței.

Finala play-off-ului C le va opune pe Georgia și Grecia. Georgia a dispus de Luxemburg cu 2-0, într-un meci în care oaspeții au jucat ultima parte în inferioritate numerică. Grecia a surclasat Kazahstanul cu 5-0. Câștigătoarea acestui baraj va completa Grupa F, care le mai cuprinde pe Turcia, Portugalia și Cehia.

Rezultate:

Play-off A - semifinale

- Polonia - Estonia:  5-1
 Au marcat: Przemyslaw Frankowski 22, Piotr Zielinski 50, Jakub Piotrowski 70, Nicola Zalewski 74, Sebastian Szymanski 77,     respectiv Martin Vetkal 79.
 Cartonaș roșu: Maksim Paskotsi (Estonia) 27.

- Țara Galilor - Finlanda: 4-1
  Au marcat: David Brooks 3, Neco Williams 38, Brennan Johnson 47, Daniel James 86, respectiv Teemu Pukki 45.

Finala (26 martie)

Țara Galilor - Polonia

Play-off B - semifinale

- Bosnia-Herțegovina - Ucraina: 1-2
  Au marcat: Mikola Matvienko (autogol) 57, respectiv Roman Iaremciuk 85, Artem Dovbik 88.

- Israel - Islanda: 1-4
  Au marcat: Eran Zahavi 31 - penalty, respectiv Albert Gudmundsson 39, 83, 87, Arnor Traustason 42.
  Eran Zahavi a ratat un penalty în min. 80 (șut pe lângă).
  Cartonaș roșu: Roy Revivo (Israel) 73.

Finala (26 martie)

Ucraina - Islanda

Play-off C - semifinale

- Georgia - Luxemburg: 2-0
   A marcat: Budu Zivzivadze 40, 64.
  Cartonaș roșu: Maxime Chanot (Luxemburg) 58.

- Grecia - Kazahstan: 5-0
  Au marcat: Anastasios Bakasetas 9 - penalty, Dimitris Pelkas 15, Fotis Ioannidis 37, Dimitris Kourbelis 40, Erkin Tapalov 87.

Finala (26 martie)

Georgia - Grecia

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel