Tenis Ultimele detalii despre operația la genunchi a lui Novak Djokovic. Cum s-a desfășurat aceasta

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Campionul sârb a fost supus unei intervenții chirurgicale la genunchiul drept, după accidentarea suferită în cadrul turneului de la Roland Garros.



Novak Djokovic a fost operat cu succes la genunchiul drept, într-o clinică din Paris, după retragerea sa de la Roland Garros, a anunțat joi tenismenul sârb, pe pagina sa oficială de Facebook.

Djokovic: „Operația a decurs bine”

Sârbul a suferit o leziune la meniscul medial al genunchiului drept în cursul meciului câștigat luni în cinci seturi în fața argentinianului Francisco Cerundolo, în optimile de finală ale turneului de Mare Șlem din capitala Franței. El și-a anunțat ulterior retragerea din competiție, respectiv din meciul din sferturi, în care trebuia să evolueze în fața norvegianului Casper Ruud.

Această accidentare i-a spulberat speranțele sârbului de a câștiga cel de-al 25-lea său trofeu de Grand Slam, obligându-l totodată să cedeze, începând de luni, fotoliul de lider al clasamentului ATP italianului Jannik Sinner.

„Ziua trecută, a trebuit să iau niște decizii grele, după ce am suferit o ruptură de menisc, în timpul ultimului meu meci. Încă procesez totul, dar sunt bucuros să vă informez că operația a decurs bine”, a scris Djokovic într-o postare pe Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)


„Sunt foarte recunoscător față de echipa medicală care mi-a fost alături, precum și pentru sprijinul copleșitor pe care l-am primit din partea fanilor mei. Voi face totul pentru a fi sănătos și apt să mă întorc pe teren cât mai curând posibil.

Dragostea mea pentru acest sport este puternică și dorința de a concura la cel mai înalt nivel este ceea ce mă face să merg mai departe”, a mai adăugat sârbul.

Djokovic, în vârstă de 37 de ani, riscă să rateze turneul de Mare șlem de la Wimbledon (1-14 iulie), pe care l-a câștigat de șapte ori, existând temeri legate și de participarea sa la Jocurile Olimpice de la Paris, programate în perioada 27 iulie - 4 august, potrivit Agerpres.

Accidentarea lui Djokovic vine după o serie de evenimente nefericite pentru jucătorul sârb, care a câștigat anul trecut trei dintre cele patru turnee de Grand Slam, însă s-a confruntat cu probleme de la debutul sezonului actual, nereușind să cucerească niciun titlu în acest an.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?