Echipa nationala Ultimele informații ale lui Edi Iordănescu despre Denis Alibec. „Sunt șanse importante”

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Selecționerul echipei naționale a României a oferit noi detalii cu privire la accidentarea lui Denis Alibec, spunând că alți trei „tricolori” au întâmpinat probleme după meciul amical cu Bulgaria.



Naționalele de fotbal ale României și Bulgariei au terminat la egalitate, 0-0, marți seara, într-un meci amical jucat pe Stadionul „Steaua” din București, penultimul test al tricolorilor înaintea EURO 2024.

Edward Iordănescu a dat detalii despre accidentările unor jucători din lot, spunând că au mai apărut 2-3 probleme medicale, fără a le nominaliza, precizând totodată că atacantul Denis Alibec are șanse mari de recuperare în câteva zile.

Edi Iordănescu: „Nu este ceva grav și că îl vom recupera”

„În ceea ce îl privește pe Denis Alibec sunt șanse importante ca el să fie recuperat în câteva zile. Dar pentru orice antrenor, este important ca toți jucătorii să fie valizi și în perioada de pregătire. Important este că nu este ceva grav și că îl vom recupera.

Staff-ul medical lucrează la capacitate maximă și mai mult ca oricând. Din păcate, suntem în proces de recuperare cu 2-3 băieți, deja Deian Sorescu este 100% recuperat, dar au mai apărut două-trei probleme medicale, din păcate, după meciul cu Bulgaria.

Astăzi vom afla mai multe dar sper să nu fie ceva grav. Nu îmi cereți detalii, sau nume, pentru că vrem să le gestionăm bine intern.”, a spus Edi Iordănescu,  joi, într-o conferință de presă.

Selecționerul român a mai afirmat că, în ultimele zile, a încercat să intensifice nivelul pregătirii jucătorilor în perspectiva participării la EURO 2024, iar oboseala s-a resimțit la partida de pregătire cu Bulgaria, încheiată cu o remiză albă.

„Ne dorim să avem mai multă intensitate în joc. Sunt elemente pe care vrem să le îmbunătățim de la zi la zi. Nu am avut ritmul de competiție la meciul cu Bulgaria, dar ne-am asumat treaba asta. Dar la meciul de mâine vom avea mai multă coerență, sperăm chimia jocului să funcționeze mai bine.

Calendarul a fost aglomerat comparativ cu celelalte ediții ale turneelor finale la care a participat echipa națională, când se organizau cantonamente de pregătire înainte. Am încercat să ridicăm un pic nivelul și s-a resimțit oboseala, dar sunt lucruri asumate și sperăm ca de la zi la zi să ne apropiem de nivelul pe care toți îl dorim. Organizarea de joc oricând poate să sufere îmbunătățiri”, a mai declarat Iordănescu.

Fanii trebuie să sprijine jucătorii, nu să „aibă dubii”


El a mai spus că reușita calificării la EURO și devotamentul jucătorilor naționalei țării noastre ar trebui să aducă un sprijin din partea fanilor în detrimentul dubiilor, făcând referire la nemulțumirea din tribune de după partida cu Bulgaria.

„În fiecare zi, gândul se îndreaptă către următorul moment și avem multe de gestionat în fiecare zi. Dar cred că înainte de toate trăim momente frumoase, unice, simțim asta pentru că după foarte mult timp România va fi din nou la un nivel înalt.

Am avut o echipă care a terminat grupa pe primul loc, cu spirit de sacrificiu, și prin toate aceste lucruri ar trebui să nască suport și nu dubii, pentru că ne-am recâștigat orgoliul național.

Trebuie să ne bucurăm de ceea ce avem, conștienți că trebuie să facem pași pentru a ne crește nivelul. Eu sunt fericit, recunoscător și foarte încrezător”, a mai afirmat acesta, citat de Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?