Fotbal Un alt caz în care politicul viciază sportul: Meci de fotbal, anulat din cauza unei hărți imprimate pe echipamentul sportiv

Data actualizării: | Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Meciul din semifinalele Cupei nu s-a putut juca din cauza unei dispute legate de tricourile echipei oaspete, partida fiind reprogramată pentru data de 27 aprilie.



Algerienii se simt ofensați

Meciul dintre echipa algeriană USM Alger și formația marocană Renaissance Berkane, programat duminică în semifinalele Cupei Confederației Africane de Fotbal (CAF), nu s-a putut juca din cauza unei dispute legate de tricourile echipei vizitatoare, informează Reuters, citat de Agerpres.

Tricourile lui Renaissane Berkane aveau imprimată o hartă extinsă a Marocului, care includea și Sahara Occidentală, teritoriu care este un element de dispută între Rabat și Alger, granița dintre cele două țări vecine nord-africane fiind închisă încă din anii 1990.

La sosirea delegației marocane în Algeria, în cursul zilei de vineri, echipamentul său a fost confiscat de vameși, iar echipa a fost reținută câteva ore pe aeroport, înainte de a i se permite să meargă la hotelul său, după cum a informat presa locală.

Algeria consideră harta respectivă, afișată în centrul tricoului, ca pe o provocare, în timp ce comentatorii din mass-media locală au susținut că este ilegal să se facă o declarație politică pe un tricou de fotbal.

Însă Renaissance Berkane a utilizat tricourile respective în competiție pe tot parcursul acestui an, iar Confederația Africană de Fotbal i-a susținut dreptul de a le purta în prima manșă de duminică de la Alger, după o reuniune de urgență a comitetului său intercluburi.

Marocanii nu vor să joace fără harta de pe tricou

Ambele formații au sosit la stadionul din Alger pentru meciul de duminică, dar în timp ce USM Alger, deținătoarea trofeului, a ieșit pe teren pentru lovitura de start, Berkane a rămas la vestiare, în semn de protest față de faptul că nu și-a putut purta echipamentul.

Conform presei marocane, fotbaliștii de la Renaissance Berkane au refuzat să evolueze în tricourile puse la dispoziție de Federația marocană de fotbal, pe care nu figura harta respectivă.

Confederația Africană de Fotbal nu a anunțat deocamdată decizia sa în acest caz. Meciul retur este programat duminică, 27 aprilie, pe Stadionul Municipal din Berkane.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?