Tenis Un alt caz de dopaj rezolvat, asemănător lui Halep. Cum a scăpat de pedeapsă jucătorul italian

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Se înmulțesc cazurile sportivilor care consumă în mod involuntar substanțe interzise, provenite din suplimente contaminate. Un nou caz din tenis este scos la lumină, protagonistul fiind italianul Marco Bortolotti, jucător aflat în primele 400 de locuri din lume.



A ingerat un produs contaminat

Tenismenul italian Marco Bortolotti, care a ajuns pe locul 355 în lume la simplu și 99 la dublu, a fost exonerat în cazul de dopaj în care era acuzat de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), informează EFE, potrivit Agerpres.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marco Bortolotti (@bortobo)



Bortolotti a fost acuzat că a folosit clostebol, o substanță interzisă, după ce i s-a efectuat un test antidoping în luna octombrie a anului trecut, cu ocazia turneului challenger de la Lisabona. Jucătorul italian nu avea prescripție medicală pentru a folosi această substanță.

La începutul anului în curs, pe 5 februarie, Bortolotti a acceptat prezența clostebolului în organismul său, dar a explicat că ingerarea acestuia nu a fost intenționată. De asemenea, el a prezentat dovada că rezultatul s-a datorat unei contaminări involutare.

Analizele au fost efectuate într-un laborator din Canada și s-a stabilit că concentrația de clostebol găsită în proba de urină, pe baza unor criterii științifice, a confirmat că explicația jucătorului era credibilă.

Marco Bortolotti nu va primi astfel nicio sancțiune în acest caz, însă a pierdut punctele și banii câștigați la turneul challenger de la Lisabona.

Cazul italianului seamănă cu speța în care s-a aflat campioana Simona Halep, care a demonstrat în instanță că substanța interzisă găsită în probele sale de urină, roxadustat, a fost consecința unei contaminări a unor produse cu colagen pe care le ingerase. Aceasta a revenit în tenisul profesionist, după ce suspendarea sa pentru încălcarea regulamentului antidoping a fost redusă de la patru ani la nouă luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?