Tenis Un alt jucător de tenis, răpus de condițiile de joc de la Miami! Italianul Matteo Berrettini s-a clătinat pe teren

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

După ce jucătorul francez Arthur Cazaux a leșinat într-un meci de calificări din cadrul turneului de la Miami, Matteo Berrettini a fost la un pas să pățească același lucru. Italianul a putut încheia, totuși, meciul, fiind învins de Andy Murray în trei seturi.



La un pas de leșin, la Miami Open

Matteo Berrettini (142 ATP) nu și-a putut confirma nivelul bun arătat în turneul Challenger Phoenix, în care a jucat finala, învins de portughezul Nuno Borges (61 ATP). Italianul a provocat momente de panică în rândul spectatorilor, și nu numai, în cadrul partidei desfășurate în primul tur la Miami. Matteo l-a înfruntat pe Andy Murray (62 ATP) în cel mai anticipat meci de pe tabloul masculin de miercuri, partidă încheiată cu victoria britanicului, scor 4-6 6-3 6-4, în aproape trei ore de joc.

Italianul a fost la un pas să leșine chiar în momentul în care se pregătea să servească, în cel de-al doilea set al meciului. Acesta părea că își confirmă forma fizică arătată la turneul Challenger, având mai multe încercări de a reveni după multiplele accidentări. 

Cu toate acestea, Matteo nu reprezintă un caz singular în ceea ce privește stările de rău resimțite pe terenul din Florida. Cu două zile în urmă, un alt jucător, francezul Arthur Cazaux, a leșinat pe terenul de tenis și a fost nevoit să abandoneze în meciul de calificări de la Miami.

Francezul și-a pierdut cunoștința, dar a ținut să calmeze fanii după incident, declarând că se simte mai bine, după ce a primit îngrijiri medicale la spital. Căldura și umiditatea de la Miami nu fac echipă bună cu efortul și nivelurile de joc ale tenismenilor. Mai ales că aceste condiții ale turneului din Florida au determinat deja ca doi jucători să se simtă rău, ambii pierzând meciurile disputate.

Nivelul de umiditate, extrem de mare

Despre condițiile de joc, a scris și veterana Alize Cornet, pe fostul Twitter, actual X: „Căldura și umiditatea sunt incredibile la Miami. Când ne vom opri din a pune sănătatea jucătorilor în pericol?”

Condițiile de la turneul din Florida nu sunt în premieră contestate de către jucători. Simona Halep s-a plâns de umiditatea ridicată din timpul partidei pe care a disputat-o cu Julia Goerges, în anul 2016. Aceasta a precizat atunci că din cauza umidității, abia putea să țină racheta în mână.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?