Homepage Un alt proiect important, abandonat din cauze politice. Ion Țiriac nu mai construiește patinoar în orașul natal

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fundația Ion Țiriac a anunțat că se retrage din proiectul de a construi gratuit, un patinoar, în orașul natal al miliardarului român. Oficialii fundației au transmis că nu mai au disponibilitate pentru a realiza respectivul proiect, din cauza problemelor birocratice regăsite la nivelul Consiliului Local al municipiului Brașov.



Afaceristul român se afla în fața unui nou proiect, acela de a crea un nou patinoar pentru copiii din Brașov. Cu toate acestea, motivul retragerii se pare că ar fi legat de mai multe întârzieri ale consilierilor locali.

La finalul lunii trecute, Ion Țiriac anunța că va realiza un patinoar în orașul din care provine, însă pare că planurile sale nu s-au putut realiza din cauze politice.

Brașovul rămâne fără patinoarul destinat copiilor, din cauza birocrației

Fundația lui Ion Țiriac a transmis o scrisoare primarului municipiului Brașov, Allen Coliban, prin care anunță că se retrage din parteneriatul care ar fi dorit să se încheie cu Primăria orașului. Retragerea a fost anunțată astăzi, de primar, în urma unei conferințe de presă.

Potrivit lui Coliban, Ion Țiriac a ales să se retragă din proiect dintr-un motiv care ține de birocrație. Amânarea de către Consiliul Local a aprobării contractului de comodat dintre fundație și municipalitate a fost motivul care a dus la nerealizarea proiectului, scriu cei de la radiobrasovfm.ro

„În fața răspunsului de astăzi al celor care conduc la nivel local Municipiul Brașov pot doar să îmi exprim dezamăgirea și surprinderea față de ceea ce reprezintă până la urmă refuzul de a primi cu titlu gratuit o bază sportivă ce urmă să servească tot brașovenilor. Pe această cale, cu părere de rău, trebuie să spun că disponibilitatea noastră de a mai realiza acest parteneriat cu Municipalitatea Brașov încetează de astăzi”, a spus Ion Țiriac în scrisoarea transmisă, pe 30 martie, către primarul municipiului.

Ce spune primarul Brașovului despre retragerea lui Țiriac

Allen Coliban, primarul Brașovului, a acuzat Consiliului Local de sabotaj. Acesta susține că aprobarea contractului de comodat trebuia votată pe 29 martie.

La sfârșitul anului trecut, Consiliul Local a aprobat un memorandum cu fundația miliardarului. Ion Țiriac a promis să cedeze către municipalitate, pentru 49 de ani, administrarea noului patinoar.

„Din păcate, este încă un semn clar al sabotajului pe care majoritatea din Consiliu îl exercită și e un lucru care afectează direct dezvoltarea Brașovului. Este o scrisoare pe care am primit-o în urma lungilor ședințe de joi și vineri, atât în comisii, cât și în plen. Au fost peste șase ore de discuții pe marginea acestui subiect, în condițiile în care contractul proteja în integralitate interesele municipiului, iar riscurile erau asumate de către partea privată. Scrisoarea domnului Ion Țiriac mulțumește Executivului pentru atitudinea deschisă și cooperantă și pentru eforturile depuse în tot acest an de când au început demersurile.

Totodată, exprimă dezamăgirea pentru lipsa de încredere arătată de majoritatea din Consiliul Local și pentru votul dat, un vot pe care îl consideră surprinzător și inexplicabil, motiv pentru care ne anunță pe cale oficială că se retrage din această din această construcție, practic, din acest parteneriat”, a fost declarația primarului Allen Coliban.

Cu toate acestea, consilierii locali susțin că nu a existat comunicare în ceea ce privește acest proiect, aceștia neaflând nimic despre retragerea Fundației de la edil, ci de la presă.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Homepage




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?