Inot Un antrenor australian a observat câteva schimbări la David Popovici, "care îl afectează negativ"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Un antrenor australian de înot a punctat de ce David Popovici nu mai reuşeşte performanţele cu care a uimit lumea. 



Brett Hawke, fost înotător de performanţă şi actual antrenor, spune că David Popovici a schimbat mai multe lucruri la tehnica de înot, lucruri care îl afectează negativ, iar acesta ar fi unul dintre motivele pentru care nu mai reuşeşte performanţele cu care a uimit lumea sportului. 

"Știi, tocmai despre asta vorbeam cu un antrenor faimos. Nu-i pot da numele, dar îți garantez că pregătește una dintre cele mai bune înotătoare ale momentului. El mi-a spus că a observat câteva schimbări în tehnica de înot a lui David, care-l afectează negativ pe român. Mici detalii legate de poziția în apă, de exemplu

Eu nu am petrecut mult timp analizând asta, pentru că sunt foarte ocupat cu alte lucruri. Însă antrenorul de care îți vorbesc se pricepe extraordinar la aceste detalii, îți dai seama.

Sigur că devine o rutină, toți înotătorii au trecut prin asta. Caeleb Dresell a vorbit despre asta public, despre cât de dificil este să te ridici din pat în anumite dimineți, știind ce te așteaptă la antrenament. Sunt absolut sigur că David trece prin asemenea momente. Acum, după această mică pauză, și poate un restart mental, cred că va reveni și mai motivat pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Sunt în continuare un mare fan al lui David, al antrenorului său, al familiei sale, și cred că metoda sa de a evolua este bună. Însă nu cred că se mai bucură la fel de mult de proces pe cât eu, unul, mi-aș dori. Aș vrea să-l văd zâmbind. Pare că a devenit, pentru Popovici, o corvoadă, o slujbă, o responsabilitate. Iar de câte ori se întâmplă asta, ia din plăcerea de a înota, și, implicit, din performanțe”, a declarat Brett Hawke, citat de Prosport

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Inot




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel