Jocurile Olimpice Un olandez şi un britanic vor juca pentru Spania la Jocurile Olimpice

Data publicării:
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Comitetul Olimpic Internaţional şi-a dat acordul ca Spania să naturalizeze doi fotbalişti pentru Jocurile Olimpice 2024.Fotbaliştii Dean Huijsen şi Mateo Joseph, de naţionalitate olandeză respectiv britanică, au primit aprobarea de la Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) de a juca pentru Spania la Jocurile Olimpice de la Paris, scrie EFE.

Comitetul Executiv al CIO, reunit în această săptămână la Lausanne, a aprobat 11 naturalizări, inclusiv cu cele două menţionate.

Purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams, a declarat că modificările sunt adoptate în vederea Jocurilor Olimpice de la Paris.

Huijsen, 19 ani, s-a născut la Amsterdam şi joacă pentru AS Roma. De la vârsta de 5 ani, el a locuit în Malaga. A reprezentat Olanda la categoriile juvenile, dar în februarie a primit naţionalitatea spaniolă şi a debutat în naţionala Under-21 a Spaniei în martie, la un amical cu Slovacia.

Mateo Joseph, la rândul lui, s-a născut în Santander, acum 20 de ani. A participat la Cupa Mondială Under-20 din 2023 reprezentând Anglia, dar a fost convocat la echipa Under-21 a Spaniei pentru amicalul cu Slovacia din martie.

Spania a fost vicecampioană olimpică la Tokyo în 2021, când a fost învinsă în finală de Brazilia cu 2-1. Ibericii au un singur titlu olimpic în palmares, cucerit la Barcelona în 1992, scrie Agerpres. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?