Superliga Romaniei Un stadion din România, omologat de LPF și UEFA. Se pot juca meciuri în cupele europene

Data publicării:
Sursă foto: Federația Română de Fotbal
Sursă foto: Federația Română de Fotbal

Anunțul a fost realizat de către oficialii Primăriei, prezentându-se investițiile derulate pentru îmbunătățirea calității stadionului.Municipalul din Sibiu, eligibil pentru cupele europene

Primăria Sibiu a anunțat faptul că oficialii LPF și UEFA au omologat Stadionul Municipal din Sibiu, astfel că acesta poate deveni gazda patidelor din competițiile europene.

„În urma unei vizite la fața locului a reprezentanților LPF și UEFA, Stadionul a fost reomologat de Liga Profesionistă de Fotbal din România și omologat UEFA categoria IV, documentele oficiale urmând să ne fie comunicate.

Astfel, pe Stadionul din Sibiu se pot desfășura meciuri din Liga I din România, precum și meciuri din campionatele europene. La finalul săptămânii trecute s-a recepționat și noul gazon hibrid, mai performant și mai durabil.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

De asemenea, oficialii sibieni au mai oferit detalii despre îmbunătățirile realizate asupra gazonului, dar și ce investiții s-au derulat cu scopul maximizării calității acestei arene.

„În ceea ce privește omologarea UEFA, demersurile au început în 2022, imediat după finalizarea lucrărilor, și s-a încheiat acum, cu această vizită la fața locului din partea unor reprezentați ai acestui organism. Stadionul sibian îndeplinește toate condițiile sportive solicitate de regulamente pentru desfășurarea meciurilor oficiale, printre care se numără dimensiunile terenului, capacitatea, dotările vestiarelor pentru jucători și oficiali și facilități pentru mass media. Astfel, reprezentanții UEFA prezenți la Sibiu au confirmat acordarea omologării UEFA IV, urmând ca până la finalul acestei săptămâni să se transmită și documentele oficiale care o atestă.

Stadionul Municipal Sibiu are un nou gazon, în urma unor lucrări în valoare de 3,1 milioane de lei, realizate de firma Sports Fields SRL. Gazonul hibrid are o suprafață ranforsată, alcătuită dintr-un component sintetic și unul natural. Acesta a fost
cultivat într-o fermă din Milano specializată în producția de gazoane pentru stadioane, același tip de suprafață de joc fiind instalată, spre exemplu, pe faimoasa Allianz Arena din München. Și lucrările au fost mai speciale - rulourile de gazon au fost transportate din Italia cu 25 de camioane frigorifice. În total s-au instalat 8.400 mp de gazon hibrid în doar 3 zile.

Noul gazon este mai durabil, putând fi utilizat de 2 ori mai mult pentru meciuri și antrenamente decât cel anterior. Datorită calității și proprietăților sale, sportivii nu îl vor simți ca un gazon artificial, ci exact ca unul natural. Pentru întreținerea acestuia, Serviciul Baze Sportive a achiziționat unități de fotosinteză, mașini de tuns moderne cu tăiere elicoidală, precum și un aerator autopropulsat special pentru acest tip de suprafață.”, a mai transmis Primăria Sibiu.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?