Turnee ATP Un tenismen aflat pe locul 463 ATP spune că i-au fost oferiţi între 3000 şi 5000 de euro pentru a pierde un meci

Data publicării:
Fotografie de la Gonzalo Facello, Pexels
Fotografie de la Gonzalo Facello, Pexels

Filip Peliwo, tenismen aflat pe locul 463 în clasamentul ATP, a vorbit despre mafia pariurilor într-un interviu. 



„Soldul contului meu bancar a fost pe roșu anul acesta. Din fericire, am avut bani economisiți din alte vremuri pentru că în 2023 am cheltuit mult mai mult decât am câștigat. 

Trebuie să urc în clasament pentru că dacă nu o voi face îmi va fi imposibil să trăiesc doar din cariera mea de jucător. 

Dacă am o accidentare gravă și voi rămâne fără bani, aș lua în considerare opțiunea de a antrena alți jucători și de a concura. Aș face orice e nevoie doar pentru a nu renunța la tenis. 

În interviul extins, Filip Peliwo a vorbit și despre unul dintre flagelurile tenisului mic, acela al mafiei paruriurilor. „Când sunt pe teren, pot observa cu ușurință oamenii care sunt acolo pentru pariuri. Situația s-a îmbunătățit foarte mult în ultimii ani”, a spus Peliwo, citat de puntodebreak.com.

Între 3000 şi 5000 de euro ca să piardă un meci 

"În acest sezon am primit o propunere de sponsorizare care a fost puțin ciudată. Am fost încurajat să aflu mai multe și nu a durat mult până să mi se propună să pierd un meci, iar în schimb mi-au oferit între 3.000 și 5.000 de euro. L-am informat imediat pe directorul turneului, apoi le-am dat de veste și celor de la Unitatea de Integritate în Tenis”.

Filip Peliwo a mai spus: „Sunt convins că există jucători care își câștigă existența aranjând meciuri. De fapt, când au încercat să mă facă să colaborez, mi-au spus că au mulți jucători de Top 600 care lucrează cu ei, dar cred că și în turneele challenger sunt tipi care se lasă mituiți", a mai spus tenismenul. 

Abuzul online, în creştere

"După fiecare meci primesc mesaje de amenințare pe rețelele de socializare. Nu am răspuns niciodată nimănui, pur și simplu blochez pe oricine mi-a trimis vreun astfel de mesaj. 

Nu îmi provoacă un stres emoțional mare, dar logic, nu este ceva ce am îmi place să experimentez.

 Îmi ia energie pentru că după fiecare meci trebuie să citesc acele lucruri și să-i blochez pe cei care mi le trimit. M-am obișnuit, dar înțeleg că mai sunt și jucători de tenis cărora le este greu", a concluzionat Peliwo. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Turnee ATP




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel