Superliga Romaniei Unde s-a rupt totul pentru FC U Craiova 1948. Motivele care au dus la retrogradare. Giovanni Costantino: Nu am fost ascultat

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

FC U Craiova 1948 a surprins pe toată lumea şi a retrogradat în Liga 2, deşi la începutul playout-ului se vorbea de prinderea unui loc de baraj pentru Conference League. De altfel, echipa lui Mititelu era una dintre cele 3 echipe din playout care avea licenţă UEFA, alături de U Cluj şi Oţelul. 



Giovanni Costantino, fostul antrenor al oltenilor, a vorbit despre acest subiect într-un interviu exclusiv acordat DC Sport. În cele 16 meciuri în care a stat pe banca echipei, italianul a obţinut 5 victorii, 3 rezultate de egalitate şi a pierdut 8 partide. 

"Nu mă aşteptam să retrogradeze. Absolut nu. Chiar dacă în februarie am spus că dacă nu se schimbă anumite lucruri, echipa riscă să retrogradeze. Eram conştient că e greu pentru echipă să se salveze. Intrarea în playoff a fost o ţintă realistă pentru noi, după câteva victorii la rând obţinute în decembrie. Dar am înţeles că sunt probleme şi că dacă nu se rezolvă, echipa va pica. Dar nu mă aşteptam să ajungă la fundul clasamentului. În niciun caz nu mă aşteptam să fie pe ultimul loc, pentru că echipa asta nu avea lot de ultimul loc. Credeam că cel mult vor juca barajul, dar nu mă gândeam că vor retrograda. Mai ales de pe ultimul loc. A fost incredibil", a declarat Giovanni Costantino. 

"Când jucătorii nu urmează o direcţie clară, ai probleme". Diferenţa faţă de Botoşani şi Dinamo

"Eu cred că atunci când nu ai stabilitate, când jucătorii nu urmează o direcţie clară, atunci ai probleme. Pentru că există mereu alibi pentru performanţa mai slabă. Trebuie să înţelegi că în fotbal nu e suficient să ai mereu calitate. Echipe ca Botoşani, Dinamo, nu au avut la fel de multă calitate ca FC U Craiova 1948, dar au avut ceva în plus şi s-au salvat. La Botoşani, spre exemplu, a fost o campanie bună de transferuri în ianuarie. La FC U am avut un singur transfer. Dacă nu schimbi nimic, celelalte echipe te pot depăşi. Dar când nu înţelegi cât de periculoasă e situaţia, atunci te poţi afunda din ce în ce mai mult. Nu e suficient să ai doar o echipă bună", a mai spus acesta. 

S-a rupt totul la meciul cu Rapid? 

Primul meci de la reluarea campionatului pentru FC U 1948 a avut loc în Giuleşti. Oltenii au condus cu 3-1, dar au pierdut în final cu 4-3. 

"Nu a fost începutul căderii acolo. Am început să cădem încă de la începutul lunii ianuarie, când am transmis conducerii că unele lucruri nu sunt în regulă la echipă. Dar nu am fost ascultat. În ceea ce priveşte pregătirea de iarnă, am avut un meci amical pe care eu nu l-am vrut şi cu care nu am fost de acord, cel cu Poli Iaşi, când am pierdut şi 2 jucători. Apoi, mulţi oameni au spus că am greşit schimbările cu Rapid, că de asta am pierdut. Rapid, când a făcut schimbări, a scos un jucător bun şi a introdus un jucător la fel de bun. Pentru mine, acel meci a fost influenţat de amicalul cu Poli Iaşi, disputat la Bucureşti. A fost o decizie proastă a clubului. 

După Rapid, am remizat cu Farul, puteam să îi batem, am bătut Dinamo. Deci eram în grafic", a completat Costantino. 

Youtube video image

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?