Superliga Romaniei Unirea Slobozia a promovat în Liga 1, dar nu va începe sezonul pe teren propriu. Adi Mihalcea vrea ca Unirea să fie ca Oţelul Galaţi

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Unirea Slobozia şi-a asigurat, din punct de vedere matematic, promovarea în Liga 1. Din nefericire pentru ei, meciurile de pe teren propriu nu vor putea fi disputate la Slobozia încă de la începutul sezonului. Adrian Mihalcea a explicat ce variante sunt, în acest moment, după ce au apărut zvonuri că vor juca la Călăraşi meciurile considerate "acasă". 



Elevii lui Adrian Mihalcea au câștigat meciul împotriva fotbaliștilor de la CS Mioveni, jucat miercuri, în deplasare, și încheiat cu scorul de 1-0. În urma acestui rezultat, Unirea Slobozia este sigură de promovarea directă în SuperLigă, din punct de vedere matematic.

Unicul gol al partidei și totodată golul victoriei în meciul cu CS Mioveni a fost înscris de Florin Purece, în prelungirile primei reprize (min. 45+3), din lovitură de la 11 metri. Astfel, Unirea Slobozia și-a asigurat promovarea matematică în prima ligă de fotbal a României.

Stadionul din Slobozia nu îndeplineşte, încă, toate condiţiile pentru a găzdui meciuri în Liga 1, astfel că în startul sezonului elevii lui Mihalcea vor juca "acasă" în deplasare. 

"Am intrat în istorie, lăsând la o parte partea financiară, sportivă. Pentru mine, e cu atât mai important, că sunt din Slobozia. Nu vom juca la Călăraşi. Vom juca la Slobozia de la sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie. La finalul acestei luni vor începe lucrările de modernizare pentru arenă, suprafaţa de joc se va schimba în totalitate, stadionul va fi cosmetizat. Într-adevăr, câteva etape vom juca în altă parte. Nu la Călăraşi. Sunt trei variante, Arcul de Triumf, Clinceni sau Chiajna. La Călăraşi suprafaţa de joc nu e bună, aşa că dacă tot jucăm în altă parte, măcar să fie pe un teren bun", a declarat Adrian Mihalcea la Liga Digisport. 

Se anunţă schimbări de lot la Unirea Slobozia. Modelul de la Oţelul Galaţi, ideal

În ciuda performanţei istorice obţinute de elevii lui Adrian Mihalcea, nu toţi vor rămâne în lot pentru sezonul viitor. Chiar dacă nu a nominalizat anumiţi jucători, Adrian Mihalcea a dat de înţeles că echipa se va întări în vară. 

"Nu e cazul să spun acum câţi jucători vor rămâne, dar vor fi schimbări. Ştiu ce înseamnă Liga 1, ştiu care e diferenţa faţă de Liga 2. O să avem nevoie de plus valoare. Ca nou promovată, nu cred că ne dorim altceva decât să rezistăm în primul an. Ne ghidăm pe aceleaşi valori cu Oţelul Galaţi, ca şi comunitate, stil de joc, buget, etc. Dacă aş şti că mergem în Liga 1 să facem figuraţie, mâine aş întrerupe activitatea. De ce să nu recunosc, însă, că e posibil să nu facem faţă sportiv? Dar nu e cazul să ne gândim aşa acum. 

Noi, în iarnă, ne-am creionat lotul în perspectiva unei promovări. O mare parte din jucători vor rămâne, vom merge pe omogenitate. Dar avem nevoie de jucători de altă valoare şi cu experienţă de Liga 1, ca să ne putem atinge obiectivul", a mai declarat Adrian Mihalcea. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel