Stiri Usain Bolt participă la Premiile Laureus. Djokovic și Messi, printre candidații pentru titlul celui mai bun sportiv al anului

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Campionul olimpic și mondial va fi prezent la decernarea Premiilor Laureus, ceremonia fiind programată pe data de 22 aprilie.



Prezențe de seamă la Premiile Laureus

Jamaicanul Usain Bolt, câștigătorul a opt medalii olimpice de aur și unsprezece titluri mondiale, va participa la cea de-a 25-a ediție a ceremoniei de decernare a Premiilor Laureus, considerate adevărate „Oscaruri” ale sportului, care va avea loc pe 22 aprilie la Galeria de cristal a Palatului Cibeles din Madrid, informează EFE.

Bolt, deținătorul recordului mondial la 100 m și 200 m, care a obținut patru Premii Laureus în lunga sa carieră, încheiată în 2017, se va alătura altor legende ale sportului, precum fosta gimnastă Nadia Comăneci, foștii fotbaliști Alessandro del Piero, Luis Figo și Cafu sau fosta jucătoare de tenis Martina Navratilova, toți membri ai Academiei Laureus.

Candidați importanți pentru titlul de „Cel mai bun sportiv al anului”

Anul acesta, tenismenul sârb Novak Djokovic este unul dintre candidații pentru Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al anului la categoria masculin, alături de fotbaliștii Lionel Messi (Argentina) și Erling Haaland (Norvegia), atleții Armand Duplantis (Suedia) și Noah Lyles (SUA), precum și de campionul mondial de Formula 1 Max Verstappen (Olanda).


La feminin, jucătoarea spaniolă de fotbal Aitana Bonmati le are drept contracandidate pe atletele Shericka Jackson (Jamaica), Faith Kipyegon (Kenya) și Sha'Carri Richardson (SUA), pe schioarea americană Mikaela Shiffrin și pe jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek.

În cursa pentru premiul rezervat echipei anului se află Manchester City, campioana Europei la fotbal, selecționata de rugby a Africii de Sud, câștigătoarea ultimei Cupei Mondiale, selecționata feminină de fotbal a Spaniei, campioana mondială en titre, echipa de baschet masculin a Germaniei, campioana mondială en titre, echipa de Formula 1 Red Bull și echipa de golf a Europei, câștigătoarea Ryder Cup, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Stiri




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel