Superliga Romaniei UTA nu depune dosarul pentru licenţa UEFA. Doar două echipe din playout pot juca barajul pentru cupele europene. Nu mai contează poziţia lor în clasament

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
EXCLUSIV
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Situaţie incredibile în playout-ul Ligii 1. Doar două echipe din 10 pot juca barajul pentru cupele europene. UTA Arad a anunţat, prin vocea principalului finanţator, Alexandru Meszar, că nu depune dosarul pentru licenţiere. 



UTA Arad renunţă la cupele europene în acest sezon, chiar dacă a câştigat primul meci din playout. Alexandru Meszar, finanţatorul arădenilor, spune că echipa sa nu va depune dosarul de licenţiere. Alte două echipe din playout, Dinamo şi Hermanstadt sunt în insolvenţă şi nici măcar nu pot aplica pentru acest drept. În mod normal, baraj pentru cupele europene jucau ocupantele locurilor 7 şi 8 din playout (n.r. primele două clasate), care ulterior înfruntau echipa de pe locul 3 din Liga 1 într-un alt meci de baraj. 

"Am fost în discuţii cu domnul Rednic. Am depus în fiecare an, dar am stabilit că în acest an nu depunem. Am stablit că e mai important pentru noi să nu compromitem sezonul următor, să ne pregătim mai bine. Dacă nu ne-am calificat în playoff, nu merităm. E şi normal, echipele care nu sunt în playoff, nu au ce căuta în Europa. Era oricum greu să ne calificăm, având în vedere că sunt de jucat două baraje. Am depus dosarul doar pentru licenţa de Liga 1", a declarat Alexandru Meszar. 

Astfel, doar Universitatea Cluj şi FC U Craiova au drept de cupe europene dintre echipele din playout, ceea ce înseamnă că îşi vor disputa barajul indiferent de poziţiile ocupate în clasament. U Cluj ocupă acum primul loc din playout şi pare că are tot ce îi trebuie pentru a câştiga această fază a competiţiei, în timp ce FC U Craiova este pe locul 13 în clasament, loc de baraj la... retrogradare. Se poate ajunge, astfel, la situaţia în care FC U Craiova să dispute atât barajul pentru cupele europene, cât şi pe cel pentru salvarea de la retrogradare. 

Informaţia ne-a fost confirmată şi de Emilian Hulubei, preşedintele AFAN, în exclusivitate. 

"Nu are nicio legătură locul în clasament. Dacă îndeplinesc criteriile de participare în competiţiile europene, atunci pot juca. Dacă celelalte nu îndeplinesc condiţiile şi nu primesc licenţă UEFA, nu au pentru ce juca. Astfel, joacă între ele echipele care primesc licenţa. Conform regulamentului care este în vigoare în momentul ăsta, aşa funcţionează. 

Deocamdată, dacă sunt atâtea echipe care nu îndeplinesc criteriile pentru licenţă UEFA, înseamnă că au datorii. Normal, pentru licenţa UEFA ai posibilitatea să aplici până pe 31 martie. Înseamnă că trebuie să ai achitate toate datoriile scadente până pe 28 februarie", a declarat Emilian Hulubei în exclusivitate pentru DC Sport. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?