Tenis Val de retrageri de la turneul Madrid Open. Simona Halep și Novak Djokovic, printre tenismenii care au declarat forfait

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Turneul Masters 1.000 de la Madrid se va desfășura în perioada 23 aprilie - 5 mai, dar deja mulți jucători importanți din circuit și-au anunțat retragerea de la competiția spaniolă.



Simona Halep și Novak Djokovic nu participă la turneul de la Madrid

Simona Halep (1146 WTA și fost număr 1 mondial), primise un wild-card din partea organizatorilor turneului WTA 1.000 de la Madrid, încă de la începutul lunii în curs, dar aceasta a hotărât, la finalul acestei săptămâni, că nu va fi prezentă pe terenurile din capitala Spaniei.

Halep a revenit în circuitul de tenis după scandalul de dopaj prin participarea la turneul Masters de la Miami, în urma căruia a acuzat probleme medicale. Aceasta a continuat să se antreneze toată luna aprilie, dar a decis să își amâne revenirea în sezonul de zgură, întrucât ar deranja-o, încă, o accidentare la genunchi.

Campioana acceptase wild-card-ul acordat de către organizatorii turneului de la Madrid, dar a trebuit să-și anunțe retragerea, din cauza problemelor medicale.

Asemenea lui Halep, și americanca Jessica Pegula (5 WTA) și-a anunțat retragerea de la turneu, printr-o postare pe contul său de Instagram. Aceasta a spus că a suferit o accidentare în ultima săptămână care nu îi va permite să participe pe zgura din Spania.

Breaking News: Simona Halep has withdrawn from Madrid due to continued health reasons. She says she still has not fully recovered enough to play a high level tournament such as Madrid. Keep working and get well, we hope to see you soon Simona. pic.twitter.com/15UCxp6ZPo

— Romanian Tennis (@WTARomania) April 20, 2024

Jessica Pegula withdraws from Madrid... pic.twitter.com/hdlWFz30T4

— Biola Solace-Chukwu (@Beeorlicious) April 21, 2024

De asemenea, și liderul mondial, sârbul Novak Djokovic, și-a anunțat retragerea de la turneul Madrid Open, după ce începutul sezonului 2024 nu s-a ridicat așteptărilor sale.

Novak Djokovic has withdrawn from the Mutua Madrid Open ????


Which leaves Jannik Sinner as the top seed at a Masters 1000 for the first time in his career ???? #MMOpen pic.twitter.com/HKEM3tQ37P

— Eurosport (@eurosport) April 20, 2024

Alți tenismeni din circuit, OUT de la Madrid Open

Andy Murray (56 ATP) a fost primul tenismen care și-a anunțat retragerea de la Mutua Madrid Open, după accidentarea de la Miami, din martie. Mai apoi, acestuia i s-au alăturat croatul Marin Cilic (1064 ATP), care încearcă de multă vreme să își revină, după seria de accidentări din ultimul an, dar și francezul Arthur Cazaux (75 ATP), care a suferit o accidentare importantă la turneul de la Barcelona, în meciul cu italianul Matteo Arnaldi (40 ATP).

Pedro Cachin (88 ATP), Botic van de Zandschulp (89 ATP) și Taro Daniel (85 ATP) vor fi tenismenii care beneficiază de locurile rămase libere după retragerea celor trei jucători.

Turneele WTA, respectiv ATP se vor desfășura în aceeași săptămână, premiile totale pentru competiția feminină ajungând la suma de 8 milioane și 770.480 de dolari, pe când cea masculină urcă până la peste 9 milioane de euro.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel