Echipa nationala Valentin Mihăilă susține importanța unității la echipa națională: „Dacă suntem alături unul de celălalt, putem reuși!”

Data publicării:
Federația Română de Fotbal
Federația Română de Fotbal

Internaționalul român își dorește să treacă, alături de coechipierii săi, de faza optimilor de finală de la Campionatul European din vară.



Tricolorii vor întâlni selecționatele Bulgariei și Liechtensteinului în cadrul meciurilor pregătitoare pentru Campionatul European din Germania (14 iunie - 14 iulie). Lotul preliminar și programul meciurilor amicale pot fi accesate AICI.

Mihăilă speră ca naționala României să aibă o evoluție bună la EURO

„Avem gânduri mari. După această calificare, avem încredere - ne-am dat încredere singuri. Și sper să demonstrăm că suntem o echipă bună și să facem o figură frumoasă la EURO.

(n.r. - ce dorință aveți?) Să ne atingem obiectivul la EURO și să facem românii fericiți. Cred eu că de mult nu s-au mai bucurat la o calificare și (trebuie) să se bucure de un EURO frumos. Pentru mine, (obiectivul) este să ieșim din grupe și apoi aș vrea să trecem și la faza următoare. Să trecem și de optimi.”, a spus Valentin Mihăilă.

Fotbalistul a avut doar nouă zile de pauză, pe care le-a împărțit cu prietenii și familia: „Am avut nouă zile de vacanță, am petrecut două alături de unii dintre colegii mei, am plecat în Spania două zile, iar apoi, alături de familie.”, a mai afirmat el.

CITEȘTE ȘI Fetițele Powerpuff, unele dintre „eroinele” lui Florinel Coman. Ce meserie avea „tricolorul”, dacă nu alegea fotbalul

Debutul cu gol la națională, cel mai important moment din cariera lui Mihăilă

Întrebat care este cel mai memorabil moment din cariera sa, Valentin Mihăilă nu a stat pe gânduri, spunând: „Cred că debutul cu gol la echipa națională este este cel mai memorabil moment din cariera mea.

Am fost foarte fericit când am debutat și am reușit să marchez la debut...Mai apoi debutul în Liga 1, primul gol în serie A... au fost momente frumoase. Dar cred că debutul cu gol la echipa națională nu o să-l uit niciodată.”, a mai declarat Valentin Mihăilă.

Întrebat despre evoluția fotbalului românesc, Mihăilă a declarat că generația sa de fotbaliști are o dorință mare de victorii, observând că influența acesteia este importantă în cadrul echipei naționale a României: „Este o diferență foarte mare de la Under-21 la naționala mare. Ritmul este diferit, jucătorii sunt diferiți, echipele sunt mult mai bune, mai experimentate. Cred că și impactul este mai mare față de Under-21.

S-a văzut că în ultimii ani, noi, copiii care au venit de la Under-21, am făcut pasul spre echipa mare și pot spune că am avut un impact asupra echipei naționale, pentru că avem foame de rezultate, de victorii. Cred că s-a văzut acest lucru și în meciurile de calificare.”, a mai afirmat Valentin.

Laitmotivul tuturor „tricolorilor” rămâne unitatea

Toți jucătorii echipei naționale a României intervievați până în acest moment, au menționat unitatea ca fiind un factor esențial în atingerea obiectivelor propuse, printre ei, și Valentin Mihăilă:

„Dacă suntem un grup unit și suntem alături unul de celălalt, putem reuși foarte multe lucruri importante. Dacă ești serios, dacă îți vezi de treaba ta și mergi pe drumul corect, nu te poate împiedica nimic, doar... Doamne ferește, niște accidentări.”, a concluzionat jucătorul în vârstă de 24 de ani, la FRF.tv.

Lotul final pentru turneul din Germania, care poate cuprinde până la 26 de jucători, va fi anunțat vineri, 7 iunie.

CITEȘTE ȘI Olimpiu Moruțan, surprins în imagini alături de colegii săi de națională

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?