Superliga Romaniei Valeriu Iftime ar putea muta FC Botoşani la... Suceava. "Se va numi FC... cum vrei noi"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime, finanţatorul celor de la FC Botoşani, ia în calcul să mute echipa la Suceava. FC Botoşani nu a obţinut nicio victorie în Superligă în acest sezon şi este pe ultimul loc. 

"Cred că la Suceava se putea realiza mai mult dacă eram noi, adică eu, asociații mei, banii și Primăria de aici. La Suceava e mai multă ambiție, mai multă forță în spate, mai multă împingere, sunt multe valori fotbalistice. La Botoșani trăim pe paie, nu prea avem în spate glorii, cum sunt Goian și alți jucători care au cunoscut consacrarea plecând de la Suceava. Asta creează o masă critică de a împinge lucrurile. La un moment dat, am vorbit cu primarul Ion Lungu, să știți. Și acum aș veni!

Nu vreau să insist eu foarte tare. Ideea e în felul următor: academia de fotbal trebuie să fie a orașului, nu a mea, chiar dacă mă obligă Federația. Costurile ar fi cam de 500.000 de euro pe an. Primarul a spus că da, se gândește, ar putea să o facă. Eu aș ține echipa aici, dar ai nevoie de o academie puternică și productivă, pentru a crea un cadru de interes în jurul tău. Dacă aduci numai străini, nimeni nu te ia în seamă. Pe de altă parte, există în Suceava, din fericire, o masă de selecție mult mai mare și mai bună”, a precizat Valeriu Iftime pentru Monitorul de Suceava.

"Se va numi FC... cum vrem noi"

„Da, aș aduce echipa la Suceava, categoric. Nu pot mâine, dar la vară, da. Nu se va mai numi FC Botoșani, se va numi FC... cum vrem noi. E FC Botoșani acum, că sunt eu din Botoșani, orașul n-are nici o acțiune, nici o treabă. Povestea este să ai un stadion cu o anumită rezonanță pe care să poți juca, să fie un stadion sau măcar un proiect de stadion nou, să vină lumea. I-am spus și primarului meu de la Botoșani că m-aș duce oricând în altă parte, la Iași sau la Suceava.

Dacă ar fi un proiect și vine cineva foarte serios către noi, eu mut echipa. În acest moment suferim din punct de vedere sportiv, însă salvarea de la retrogradare e o chestie simplă, un mic impuls în iarnă și... dar trebuie să știu unde mă duc. Să stau în Liga I cu un buget de 3-4 milioane pe an nu merge. Ai nevoie de o construcție, de academie, de scouting foarte bun, iar ușor, ușor să vinzi jucători. Țările din fosta Iugoslavie trăiesc din vânzarea de jucători. La un oraș ca Suceava s-ar putea. Sunt oameni de afaceri care ar putea să vină alături de echipă pentru imagine, pentru a-și face reclamă", a mai declarat patronul lui FC Botoşani. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel