Superliga Romaniei Valeriu Iftime, declaraţie tare după ce FC Botoşani a prins locul de baraj. "Dacă ne salvăm, nu mă las"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Valeriu Iftime a spus de mai multe ori că ar vrea să vândă FC Botoşani, mai ales că echipa a fost foarte aproape de retrogradare în acest sezon. Cu toate astea, faptul că a prins locul de baraj îi dă noi speranţe finanţatorului. 



FC Botoşani a pierdut ultimul meci din playout, 2-0 cu Oţelul Galaţi, şi va juca la barajul pentru menţinerea în Liga 1 cu CS Mioveni. Valeriu Iftime spune că nu va mai repeta greşelile trecutului. 

"Dacă mă salvez, nu mai repet greșelile de anul trecut. Ultimii doi ani am tot spus că plec din fotbal și toate lucrurile astea au avut un anumit impact asupra noastră. Aș vrea să ajung să mă văd în Liga 1 și apoi vă spun proiectul. La un moment dat mă gândeam că pot să cheltui banii ăștia pe lucruri mult mai utile comunității, dar pare că nu e așa. Atâta emulație, atâta nevoie de fotbal ce am văzut în Botoșani în ultimele două luni... m-am convins că fotbalul e mult mai important decât multe alte lucruri de interes social din Botoșani.

(n.r. - deci rămâneți?) Rămân! Astăzi, rămân până mă calific, după care vedem ce e de făcut. Trebuie să vedem ce buget, ce fotbaliști avem, care sunt cei care rămân la mine, e foarte importantă relația cu Bogdan (n.r. - Andone). 

Vreau să fac un proiect cu care să mă stabilizez, nu mai vreau să-mi tremure pantalonii la fiecare meci. Și pot să fac asta, să știți. Dacă dă Dumnezeu să rămânem în Liga 1, vă garantez că mă potrivesc pentru un proiect foarte, foarte atent. Eu zic că avem forța să stăm în Liga 1 într-o poziție confortabilă și chiar să ne batem la play-off”, a spus Valeriu Iftime, pentru PRO TV și Sport.ro.

Dinamo şi Botoşani încep barajul de menţinere în Liga 1 pe teren propriu

Echipa de fotbal FC Botoşani o va întâlni pe teren propriu pe CS Mioveni, iar Dinamo Bucureşti pe AFK Csikszereda Miercurea Ciuc în prima manşă a barajelor pentru menţinerea/promovarea în Superligă, conform tragerii la sorţi care a avut loc, luni, la sediul Federaţiei Române de Fotbal.

Meciurile tur vor avea loc vineri, 17 mai, respectiv luni, 20 mai, ambele fiind programate de la ora 20:00. Partidele retur, programate pe terenurile cluburilor de ligă secundă, se vor disputa o săptămână mai târziu.

În urma rezultatelor înregistrate în ultima etapă a play-off-ului din Liga 2 şi în ultima etapă a play-out-ului Superligii, CS Mioveni a încheiat sezonul pe poziţia a 5-a în clasament şi va întâlni echipa de pe locul 8 din play-out-ul Superligii, FC Botoşani. De asemenea, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc a încheiat sezonul pe poziţia a 6-a şi va evolua împotriva echipei clasate pe locul 7 în play-out-ul Superligii, Dinamo.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?