Fotbal international „Vârsta este doar un număr” pentru Lionel Messi. Obiectivele din Copa America 2024

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fotbalistul argentinian ajuns la vârsta de 36 ani a declarat că ideea retragerii nu se află, pentru moment, pe lista sa de priorități, spunând că se simte foarte competitiv.Starul argentinian Lionel Messi a declarat că ideea de pune capăt carierei sale fotbalistice nu îi trece deocamdată prin minte și că, la 36 de ani, „se simte foarte bine din punct de vedere competitiv”, chiar dacă nu mai evoluează în fotbalul european.

„Nu mă gândesc la asta... Mi-a fost greu să facă pasul de a părăsi Europa și de a veni în Statele Unite, dar odată ajuns aici m-am adaptat foarte repede. Trăiesc zi după zi, mă gândesc la moment, nu la ce s-ar putea întâmpla. Vârsta este doar un număr. Mă simt foarte bine competitiv”, a declarat Lionel Messi, într-un interviu acordat postului argentinian de televiziune America.

Căpitanul selecționatei Argentinei a precizat totodată că schimbarea care s-a produs în viața sa odată cu venirea la echipa fostului fotbalist englez David Beckham, Inter Miami, în iulie 2023, îl face să prețuiască mai mult timpul petrecut la naționala „albiceleste”, unde se simte foarte bine alături de colegii săi.

„Prețuiesc foarte mult acele momente, pentru că știu că mai rămâne din ce în ce mai puțin până se termină totul și, într-un fel sau altul, o să-mi fie doar de asta!”, a mărturisit octuplul câștigător al Balonului de Aur.

Joi, campioana mondială Argentina va înfrunta Canada la debutul său la Copa America 2024, turneul care se desfășoară pe pământ american și la care Messi și colegii săi au misiunea de a apăra titlul cucerit în Brazilia în 2021.

„Astăzi, putem spune că suntem cei mai buni pentru că suntem ultimii campioni mondiali, dar asta nu înseamnă că vom câștiga la pas această Copa America. Va fi o competiție foarte echilibrată, pentru că toate selecționatele sunt complicate. Va fi foarte dificil”, a comentat căpitanul argentinian.

În finalul interviului său, Messi a mărturisit că apreciază foarte mult sprijinul oamenilor, care au fost alături în cele mai grele momente ale echipei Argentinei și că, pentru acesta, a fost întotdeauna un lucru esențial să resimtă dragostea din partea compatrioților săi.

„Să te simți iubit astăzi este maximum, cel mai bun lucru pe care îl poți obține ca sportiv”, a conchis Messi, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel