Fotbal Vasile Miriuță analizează șansele echipelor în lupta din play-off: „Rapidul e cea mai avantajată!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Vasile Miriuță știe ce echipă din Superligă are cele mai mare șanse să cucerească titlul. Acesta consideră că dintre primele trei contracandidate, echipa patronată de Dan Șucu are un mare avantaj, datorat lotului egal și experimentat de rezerve. 



Rapidul, cea mai avantajată echipă

Miriuță crede că echipa de fotbal antrenată de Cristiano Bergodi are un avantaj în fața celorlalte două candidate la titlul de Campioană, întrucât giuleștenii dispun de un număr de rezerve consistent, jucători caracterizați ca fiind egali în ceea ce privește valoarea pe care o pot aduce jocului.

„În primul rând, Rapidul are un mic avantaj, pentru că are un lot de 22 de jucători aproape de aceeași valoare - ceea ce FCSB și CFR nu au la ora actuală. Uită-te ce vine de pe bancă de la Rapid, de la FCSB, de la CFR. Deci dintre toate, din punctul ăsta de vedere, Rapidul e cea mai avantajată.”, a declarat acesta la Prima Sport.

Luptă strânsă în play-off

Cu toate acestea, el consideră că lupta din play-off este una strânsă: „Acuma, sunt 10 jocuri doar, știi...se poate întâmpla orice...CFR-ul poate vine pe turnantă, datorită experienței jucătorilor - unora dintre ei - Rapidul, dintre toate, la ora actuală arată cel mai bine - ăsta-i adevărul, datorită, încă o dată, rezervelor: uite banca lui Rapid și uite la CFR și la FCSB...”

În plus, Miriuță a făcut referire și la meciul în care steliștii au pierdut cu 0-4 în fața Rapidului: „ [..] uite FCSB ce bancă a avut cu Rapidul, dar nu numai cu Rapidul: dar n-ai opțiuni! La CFR, hai să zic că mai sunt câteva opțiuni, dar Rapidul are o bancă...”

CFR Cluj, ADN de campioană

Miriuță mai susține - sau cel puțin speră ca CFR Cluj să poată câștiga campionatul, deoarece diferența dintre prima clasată și clubul clujean nu este mare: „M-aș duce pe CFR și astăzi! Are ADN-ul ăla, așa, de campioană...poate să revină, cinci puncte nu-s multe, cu toate că multă lume zice că-i mult! Sunt două jocuri, într-adevăr, în care trebuie să-i bați în meci direct” a declarat el.

Antrenorul - foarte important

De asemenea, el a făcut o analiză a antrenorilor celor trei echipe, considerând că un rol important în ceea ce privește viitoarea Campioană este reprezentat de experiența liderului echipei: „ [..] foarte mult contează antrenorul, dintre toți - nu vreau să zic care are antrenor mai bun aici...nu vreau să se interpreteze...Rapidul are un antrenor de mare experiență - pe Cristiano Bergodi. Mutu, într-adevăr, poate deveni un antrenor foarte bun, dar nu are experiența lui Cristiano.”

Mai mult decât atât, fostul fotbalist a susținut că rezultatul ultimului derby dintre FCSB și Rapid a rezumat importanța existenței unui antrenor experimentat: „[..] se vede experiența - Bergodi experimentat, [..] dar acolo la FCSB nu are rost să mai discutăm...”, a mai declarat acesta.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?