Formula 1 Verstappen cucerește pole position-ul în Australia și Mercedes se confruntă cu probleme

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Max Verstappen (Red Bull) a obținut pole position-ul pentru Marele Premiu al Australiei, sâmbătă, după o performanță dominantă în calificări.Spaniolul Carlos Sainz (Ferrari) a fost cel mai rapid în primele două părți ale calificărilor, dar Verstappen a revenit în forță în sesiunea finală, reușind să obțină pole-ul cu un avans de 0,27 de secunde, relatează BBC Sport.

Lando Norris (McLaren) va porni de pe locul trei, urmat de Charles Leclerc (Ferrari), după ce Sergio Perez (Red Bull) a fost penalizat pentru impiedicarea lui Nico Hulkenberg (Haas) în prima parte a calificărilor.


Revenirea lui Verstappen

Verstappen și Red Bull nu au părut în formă maximă în weekend, dar au reușit să domine calificările.

"A fost un pic neașteptat în calificările de azi, dar sunt foarte mulțumit de Q3", a spus Verstappen. "Ambele tururi s-au simțit foarte bine. Weekend puțin dificil, dar am reușit să fim acolo la final."


Sainz impresionează după operație

Performanța lui Sainz a fost remarcabilă, fiind în formă excelentă, în condițiile în care a trecut doar două săptămâni de la operația sa abdominală.

"Au fost câteva săptămâni grele, multe zile în pat, așteptând să văd dacă pot fi aici astăzi", a spus Sainz. "Este aproape incredibil că am ajuns în acest weekend și am obținut un loc pe primul rând, conducând calificările până la capăt."


Mercedes se chinuie

Mercedes a continuat să se confrunte cu probleme în Australia, după un weekend dificil în Arabia Saudită.

George Russell s-a clasat al șaptelea, iar Lewis Hamilton doar al 11-lea.

"Ambele mașini au probleme", a declarat șeful echipei Mercedes, Toto Wolff. "Nu avem ritmul necesar și trebuie să găsim o soluție."


Cursa de duminică

Verstappen va fi favoritul pentru a câștiga cursa de duminică, dar Ferrari și McLaren vor spera să îl poată contesta.

Autorul articolului: Mihai Preda | Categorie: Formula 1
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel