Formula 1 Verstappen, înlocuitorul lui Hamilton la Mercedes? Olandezul, în fruntea listei, după plecarea britanicului la Ferrari

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Pilotul de curse Max Verstappen s-ar afla în fruntea listei posibililor înlocuitori ai britanicului Lewis Hamilton, în anul 2025, după ce septuplul campion mondial a semnat cu Ferrari. 



Pleacă Verstappen de la Redbull?

Olandezul Max Verstappen (Red Bull) ar fi în fruntea listei posibililor înlocuitori ai septuplului campion mondial de Formula 1 Lewis Hamilton, în 2025, dacă ar fi disponibil, conform conducătorului echipei germane, Toto Wolff, informează Reuters, citat de Agerpres.

Verstappen este câștigătorul titlului mondial în ultimele trei sezoane, având un contract cu Red Bull până în anul 2028. Viitorul său în cadrul echipei austriece este pus, totuși, sub semnul întrebării, din cauza ruperii relațiilor dintre tatăl său Jos și directorul Christian Horner.

Mercedes îl va pierde pe Lewis Hamilton la finalul acestui sezon, întrucât britanicul a semnat cu Ferrari. El va ocupa locul spaniolului Carlos Sainz Jr., câștigătorul de duminică a Marelui Premiu al Australiei.

„Avem un loc liber, singurul la cele mai bune echipe, cu excepția cazului în care Max decide să plece, iar atunci locul nu va mai fi liber la noi”, a declarat Wolff pentru Fox Sports Australia, într-un interviu acordat la Melbourne.

Interviul, realizat după calificări, nu a fost preluat pe scară largă la momentul respectiv, însă comentariile responsabilului Mercedes au atras atenția, mai apoi.

Întrebat dacă Verstappen ar fi alegerea numărul unu, Wolff a răspuns clar: „Da. Vedeți care sunt nivelurile lui de performanță, dar nu aș vrea să-i neglijez pe ceilalți!”

Wolff a încercat să-l recruteze pe Verstappen când acesta era adolescent, înainte de a semna cu Red Bull, însă nu i-a putut propune un loc în Formula 1. Austriacul a mai delcarat că are o relație foarte bună cu Jos Verstappen și că s-au întâlnit atunci la Viena, pentru a discuta despre o posibilă colaborare pe viitor, dar pilotul batav avea deja o ofertă de la Red Bull la acel moment.

„Este un fel de relație care trebuie să se întâmple într-un anumit stadiu, dar nu știm când”, a afirmat Wolff, când a fost întrebat dacă recrutarea lui Max Verstappen ar putea închide un cerc.

Acesta i-a mai menționat pe dublul campion mondial Fernando Alonso, pe Carlos Sainz Jr., dar și pe debutantul din Formula 2, Kimi Antonelli, susținut de Mercedes, ca opțiuni posibile. „Evident că există Fernando, care este foarte incitant, și Carlos, foarte bun. Deci sunt câteva opțiuni”, a declarat el.

Verstappen n-ar dori neapărat să semneze cu Mercedes

Pilotul olandez nu a exclus o mutare la Mercedes pe termen lung, dar a precizat, în Australia, că se simte confortabil la Red Bull, „a doua sa familie”, și că ar fi extraordinar să își încheie cariera în Formula 1 alături de echipa austriacă.

Mercedes, cea care a dominat Campionatul Mondial de Formula 1 între 2014 și 2021, nu a reușit să câștige nicio cursă în sezonul trecut și s-a confruntat cu un dublu abandon la Melbourne, primul începând cu anul 2018.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Formula 1




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel