Formula 1 Verstappen mai are contract cu Red Bull până în 2028, dar pune presiune pe echipă. "Cât timp vom fi performanţi, nu voi avea niciun motiv să plec"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Max Verstappen a pornit ca din tun în noul sezon din Formula 1, cu victorii la Marile Premii din Bahrain şi Arabia Saudită. Pilotul spune că nu e tentat să plece de la Red Bull, dar situaţia va dura doar cât timp se va face performanţă. 



Christian Horner, directorul Red Bull, a anunţat deja că Verstappen nu va fi forţat să îşi prelungească contractul scadent în 2028, dar nici nu îl va ţine pe loc dacă va dori să plece. 

Este ca orice altceva în viaţă: nu poţi forţă pe cineva să fie undeva doar pentru un petic de hârtie. Dacă cineva nu vrea să fie în această echipă, noi nu vom forţa pe nimeni să acţioneze împotriva propriei voinţe, să fie aici, a spus Horner la Marele Premiu al Arabiei Saudite de la Jeddah, conform autosport.com.

Red Bull a luat ultimele trei titluri mondiale la echipe, dar şi la piloţi. Mercedes ar fi interesată să îl aducă pe Max Verstappen la finalul acestui sezon, pentru a-l înlocui pe Lewis Hamilton, care a semnat deja cu Ferrari. 

Totul e absolut bine cu Max. Lucrează bine în cadrul echipei. Nu există tensiune, nu există stres şi se poate vedea cât de relaxat este la boxe cu toată lumea din echipă. Asta se reflectă şi în performanţa lui de pe pistă de asemenea. Aşa că nu văd nicio problemă cu Max. Nu am nicio îndoială despre angajamentul şi pasiunea lui care merg mai departe, a mai declarat Horner.

În pofida tensiunilor dintre Jos, tatăl lui Max Verstappen, şi Horner, campionul mondial a spus recent că nu are motive de plecare atât timp cât are o maşină câştigătoare: "Sunt fericit la echipă. Atât timp cât vom fi performanţi, nu voi avea niciun motiv să plec, conform Agerpres. 

Verstappen a cucerit Marele Premiu al Arabiei Saudite 

Max Verstappen a obţinut a 56-a victorie din carieră, a noua consecutivă, plecând din pole position. Astfel, triplul campion mondial l-a devansat în clasamentul final pe coechipierul său mexican Sergio Perez în Bahrain.

Monegascul Charles Leclerc (Ferrari) a completat podiumul, la aproape 20 de secunde de învingător. Acesta a obţinut, totuşi, punctul pentru cel mai rapid tur al cursei, reuşit in extremis.

Înlocuitorul lui Carlos Sainz jr, tânărul britanic Oliver Bearman, s-a clasat la debutul său în Formula 1 pe un excelent loc şapte. Bearman a plecat în cursă de pe locul 11 și a devenit la 18 ani, 10 luni şi o zi, al treilea cel mai tânăr pilot care participă la un Grand Prix de F1.

Australianul Oscar Piastri (McLaren) s-a clasat pe locul al patrulea, iar veteranul spaniol Fernando Alonso (Aston Martin) a fost al cincilea. Multiplul campion mondial Lewis Hamilton (Mercedes) s-a clasat pe locul 9.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Formula 1




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel