Formula 1 Verstappen rămâne neînvins în calificările din Japonia, Red Bull domină

Data publicării:
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Max Verstappen continuă să fie de neînvins în calificări în acest sezon după ce a câștigat pole position-ul pentru Marele Premiu al Japoniei. Pe circuitul Suzuka, pilotul campion mondial și-a condus Red Bull-ul cu o ușurință care sfidează dificultatea pistei. Colegul său de echipă, Sergio Pérez, s-a clasat pe locul al doilea, confirmând superioritatea Red Bull în acest început de sezon.



Verstappen a părut foarte concentrat pe parcursul weekendului. A fost presat de Pérez, care a rămas la doar șase sutimi în spate, însă cel mai apropiat pilot din restul plutonului a fost Lando Norris de la McLaren. Acesta s-a clasat pe locul trei, dar la aproape trei zecimi distanță de primii doi. Norris a recunoscut că Red Bull este greu de învins în acest sezon, relatează The Guardian.

Anul trecut pe circuitul Suzuka, McLaren a fost foarte competitivă, Norris și colegul său Oscar Piastri (care s-a clasat pe șase) reușind să îl preseze pe Verstappen în primul viraj. O astfel de manevră de atac este singura speranță a lui Norris pentru cursa de duminică.

"Vreau să încerc să îl atac pe Max în primul viraj, dar este dificil, ei sunt rapizi" a declarat Norris. "S-au plâns de ritmul lor de cursă în antrenamente, dar nu cred că au avut o cursă slabă în ultimii patru sau cinci ani. Vor fi buni mâine."

Norris a admis că ritmul Red Bull pare imbatabil și că scopul realist pentru ei este obținerea unui podium, așa cum au reușit sezonul trecut.

Al 36-lea pole position din cariera lui Verstappen vine ca o revanșă după abandonul suferit în runda precedentă din Australia, acolo unde o defecțiune la frâne l-a costat o victorie probabilă. Pilotul de 26 de ani este încrezător în șansele sale de a domina cursa de duminică.

Red Bull pare foarte bine adaptat la circuitul de mare viteză din Japonia, iar monopostul este blând cu anvelopele - un avantaj pe această pistă abrazivă. Echipa a adus primele îmbunătățiri în acest sezon, iar avantajul față de rivali se pare că a rămas intact.

O sesiune de calificări intensă s-a încheiat cu victoria lui Verstappen, cu doar șase sutimi înaintea lui Perez. Norris reușise să se claseze al doilea provizoriu, dar nu a putut îmbunătăți suficient în turul final.

Lewis Hamilton și George Russell s-au clasat doar pe pozițiile șapte și nouă pentru Mercedes, dar Hamilton s-a declarat mulțumit, afirmând că e cel mai bun rezultat din ultimii trei ani. Ferrari-ul lui Carlos Sainz a fost al patrulea, urmat de Fernando Alonso pe Aston Martin.

Verstappen conduce în clasamentul piloților cu doar patru puncte avans față de Charles Leclerc, iar Red Bull are același avans în fața celor de la Ferrari în clasamentul constructorilor.

Autorul articolului: Mihai Preda | Categorie: Formula 1




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel